• Home
  • "Kontakt"
  • Dag lieve mensen...

Dag lieve mensen

Binnenkort mogen we weer Pasen vieren; het grootste en belangrijkste feest van het jaar! Het feest van nieuw en eeuwig leven. Wat een geschenk!

In de klas mochten de kinderen even fantaseren over die hemel; en dat wil ik jullie niet onthouden. Eentje zei: Het is een enorm pretpark zonder wachtrijen! En een ander dacht dat het een enorme cartbaan was!
Ik hoop dat ze allebei niet worden teleurgesteld aan het einde van hun aardse bestaan…Voor mij is het een tropisch strand met overhangende palmen en een staalblauwe zee. En als ik daar dan ben; komen er twee mooie engelen die mij een sorbet brengen (wel met zo’n parapluutje er op).
Ik raad iedereen aan om ook af en toe zo eens te fantaseren; best leuk.
Maar over dat Pasen valt nog wel het een en ander te vertellen. De belofte van Jezus was; dat Hij na drie dagen zou verrijzen na Zijn lijdensweg en dood. De leerlingen snapten destijds niet wat Hij bedoelde; maar er waren vrouwen die na drie dagen nog eens het lichaam van hun Heer wilden verzorgen. Balsem olie en nieuwe doeken, naar het gebruik van hun land en religie. En de grote steen bleek van het graf weggerold.
Een engel (zij dachten de tuinman) sprak hen aan: Wat zoeken jullie de levenden bij de doden!? En ze snelden naar de andere leerlingen om hen hun ervaring te vertellen. En ze vonden slechts de doeken op de stenen bank. En Jezus verscheen aan hen en daarbij mocht ik de kinderen vertellen dat het geen spook was, maar in alles de Jezus die zijn leerlingen hadden gekend. Ze raakten Hem aan; ook de ongelovige Thomas; en aten en spraken met Hem. Wat moet dat een fantastische ervaring zijn geweest.
En na Pinksteren en Hemelvaart (waarschijnlijk dezelfde dag)
begonnen Zijn leerlingen te werken aan wat wij onze kerk noemen. Een gemeenschap van fantastische gelovigen. En er staat geschreven: Zalig zij die niet hebben gezien en toch geloofd! Dat zijn wij dus!
Bijna dagelijks geniet ik van het omgaan met mijn mede gelovigen. Ook al kan het je allemaal wat teveel worden. Maar het delen van Gods Liefde kan nooit teveel worden lijkt me. Dat is het geloof ook in eeuwig leven.
En ja (kinderen vragen zich dat altijd af) er is in die Hemel voldoende ruimte voor iedereen. Waarbij ik jullie tegelijkertijd vriendelijk verzoek nog even te wachten met die laatste verhuizing!
Geniet hier maar alvast van de zichtbare stukjes van de Hemel in de mensen rondom ons.
Alvast een Zalig Pasen! En tot de volgende keer.
         Pater Peter

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952