• Home
  • Informatie
  • Vormsel

Vormsel

Vormsel 2020

Start en aanmelden voorbereiding op het VORMSEL in 2020.

Wanneer?

Op vrijdag 17 januari 2020 om 19.30 uur start het vormseltraject met een bijeenkomst alleen voor de (groot)ouders van de vormelingen. Dit traject wordt afgesloten in een feestelijke viering op zaterdag 6 juni met toediening van het Vormsel door bisschop van Burgsteden.

Wat?

In de voorbereiding wordt op een laagdrempelige wijze de basis van het geloof besproken en wat kan je daarvan leren. Zo gaat het over vriendschap, keuzes maken, contact maken, aandacht en zorg voor anderen, wie ben ik eigenlijk? En waar sta ik voor? Van wie houd ik? En wie houdt er van mij? En hoe gaat dat dan, liefhebben? Hoe houd ik het vol?
En als het dan mislukt of mislukt is? Dit zijn meteen ook de kernvragen in ons geloof. Uw zoon of dochter krijgt de gelegenheid om deze kwesties op een natuurlijke manier met klas- of leeftijdsgenoten te onderzoeken. Het biedt ook de gelegenheid om er thuis over te spreken.

Hoe:

De werkavonden vinden verspreid door de week plaats onder leiding van leden van de vormselwerkgroep in samenwer-king met de (groot)ouders. Naast de werkavonden gaan we onder andere ook naar het Julianaklooster te Heiloo met overnachting bij de blauwe Maria zusters (6-7 maart); organiseren we een sobere maaltijd in de Vasten periode etc.; een afwisselend programma dus. De ervaring leert dat na een aarzelend begin de tieners met veel plezier aan de bijeenkomsten deelnemen.

Wie kunnen er aan meedoen?

Iedereen die in groep 8 zit van de basisschool of onderbouw voortgezet onderwijs uit Grootebroek, Enkhuizen en Bovenkarspel. Voor het ontvangen van het Vormsel moet je wel gedoopt zijn (dat kan geregeld worden in het voorbereidingstraject). Voor deelname wordt een bijdrage van €15,00 gevraagd.

Doet uw kind mee aan de vormselvoorbereiding?

Aanmelden vooraf is noodzakelijk en dit kan bij Fred Slijkerman Megelink via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(u ontvangt dan in december meer informatie); ook voor vragen (kan eventueel ook telefonisch 06-51700562). Heeft u interesse om mee te helpen in dit traject neem dan ook contact op.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952