• Home
  • Informatie
  • Vormsel

Vormsel

Vormsel 2018

Op vrijdag 19 januari 2018 om 19.30 uur start het voorbereidingstraject voor tieners uit Grootebroek, Enkhuizen, Bovenkarspel en Lutjebroek. Dit traject wordt afgesloten in een feestelijke viering op zaterdag 14 april met toediening van het Vormsel door bisschop Van Burgsteden in de H. Nicolaaskerk te Lutjebroek. In de voorbereiding wordt op een laagdrempelige wijze de basis van het geloof besproken en wat kunnen wij daarvan leren. Het gaat over vriendschap, keuzes maken, contact maken, aandacht en zorg voor anderen etc.
De werkavonden vinden verspreid door de week plaats steeds in één van de 4 parochies. Er is een ouderavond, een jongerenviering met JoKo, verblijf in het klooster bij de blauwe Maria zusters in Heiloo, Passion avond; een afwisselend programma dus. De ervaring leert dat na een aarzelend begin de tieners met veel plezier aan de bijeenkomsten deelnemen.
Wie kunnen er aan meedoen? Iedereen die in groep 8 zit van de basisschool of onderbouw voortgezet onderwijs. Voor het ontvangen van het Vormsel moet je wel gedoopt zijn (dat kan eventueel geregeld worden in het voorbereidingstraject). Voor deelname wordt een bijdrage van €15,00 gevraagd. Aanmelden kan bij Fred Slijkerman Megelink via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eventueel telefonisch 06-51700562; ook voor vragen. Aanmelden is van belang voor het aantal werkmappen die dan klaar liggen bij de startavond. Heeft u interesse om mee te helpen in dit traject neem dan ook contact op.

Het schema van het traject is als volgt:
1. Vrijdag 19 januari de start- en informatieavond voor ouders en tieners om 19.30 uur in parochiecentrum Zesstedenweg 158 te Grootebroek (neem een smartphone mee).
2. Vrijdag 2 februari 1e werkavond parochiecentrum Grootebroek.
3. 10 of 11of 17 februari jongerenviering met JoKo (keuze mogelijkheid).
4. Vrijdag 16 februari alleen voor ouders in parochiecentrum te Grootebroek.
5. Woensdag 21 februari 2e werkavond in parochiecentrum te Enkhuizen.
6. Dinsdag 6 maart 3e werkavond te Lutjebroek.
7. Vrijdagmiddag16 maart tot middag 17 maart naar klooster te Heiloo met overnachting.
8. Woensdag 21 maart 4e werkavond in parochiecentrum te Bovenkarspel.
9. Dinsdag 27 maart beleving van de Passion te Lutjebroek.
10. Donderdag 12 april oefenavond voor Vormselviering in de kerk te Lutjebroek.
11. Zaterdag 14 april om 18.30 uur feestelijke Vormselviering in de kerk te Lutjebroek.
12. Vrijdag 20 april afsluitende avond in parochiecentrum te Grootebroek.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952