Skip to main content

Vormsel

Zondag 4 juli om 10.30 uur is de feestelijke gebedsviering met toediening van het Heilig Vormsel door Mgr. van Burgsteden aan 12 jongeren uit Enkhuizen, Bovenkarspel en Grootebroek.
Drie jongeren uit Enkhuizen: Claudia, Alicja en Vanessa.
Drie jongeren uit Bovenkarspel: Dieke, Lisanne en Milou.
Zes jongeren uit Grootebroek: Elien, Victoria, Hendrik, Pepijn, Camila en Rosa.

In het voorjaar is gestart met een online informatiebijeenkomst over het Vormsel en het traject. Dit toen nog zonder de concrete invulling van data in verband met de beperkingen vanwege corona. Wel stond het 2-daagse bezoek aan het klooster te Heiloo gepland eind april. Half april was de 1e werkavond om de jongeren met elkaar kennis te laten maken en het 1e thema, de levensweg, te bespreken en de sacramenten. Dit met 1,5 meter afstand, hygiëne, mondkapje en met een minimaal aantal begeleiders. Tijdens het bezoek aan het klooster hebben de vormelingen 2 sacramenten kunnen ontvangen: de communie en de verzoening van de biecht. Voor het bezoek aan het klooster werd iedereen kort van te voren getest op corona met een speekseltest; dit hadden de zusters ook gedaan.

In juni volgden de andere werkavonden met thema's: vriendschap, contact/bidden, maar wie is God, rituelen en symbolen, barmhartigheid en ik geloof. Eén van de werkavonden hebben we vooraf samen gegeten. Door 3 moeders werd een heerlijke macaronischotel bereid. De laatste werkavond zal komende vrijdag zijn.

Het oefenen van de Vormselviering zal plaatsvinden zaterdagmiddag 3 juli.


De vormselviering is ook met een livestream te volgen of later terug te kijken via de link https://kerkdienstgemist.nl/stations/2453-Johannes-de-Doper-Grootebroek

Bij alle bijeenkomsten is kapelaan Piets aanwezig met mij als werkgroeplid ter voorbereiding op het Vormsel.
Gelukkig zijn vele mensen bereid om een steentje bij te dragen richting de vormselviering.

Van de parochie ontvangt de vormeling tijdens de viering het vormselkruis als aandenken met een oorkonde.
Na de vormselviering zal er nog een gezellige afsluitende avond zijn met een door de vormelingen samengesteld buffet.
Alle bijeenkomsten zijn gehouden in het parochiecentrum van Grootebroek, ook vanwege de grote ruimte die daar is.
Met een hartelijke groet en met Gods zegen,
Fred Slijkerman