R.K. Begraafplaats

De R.K. Begraafplaats is gelegen in het Bastion Hollandia aan de Oranjestraat. De ingebruikneming vond plaats op 6 mei 1889. Voor die datum werden de katholieke overledenen veelal in Bovenkarspel begraven. In de zestiger jaren is de begraafplaats gerenoveerd waarbij tevens de ingang die eerst via de Vest naar de Oranjestraat liep, is verplaatst. De aula werd daarbij nieuw gebouwd. Hij verving het oude kerkje.

Er zijn 4 soorten graven op de begraafplaats:

  • Familiegraven: zijn graven waarbij na de begrafenis van de overledene de 2e ruimte wordt gereserveerd voor een familielid.
  • Algemene graven: waarin 2 willekeurige personen worden begraven.
  • Kindergraven: zijn graven voor kinderen en worden als familiegraven uitgegeven.
  • Urnengraven: zijn graven afmeting 0.8 bij 0.8 meter, waarin 2 urnen begraven kunnen worden en worden als familiegraven uitgegeven.

Alle graven worden voor 20 jaar uitgegeven. Familiegraven worden op verzoek van de familie telkens voor 5 of 10 jaar verlengd. Algemene graven kunnen alleen in overleg met het parochiebestuur worden verlengd.

De beheerder is dhr. J.T. Kamper, Dirk Wierengastraat 14 1602 TJ Enkhuizen tel: 317108 bij wie u met al uw vragen terecht kunt.

2012-08-31 begraafplaats-008

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952


Copyright ©  Digital-Dreams Webdesign
Alle rechten voorbehouden.