Skip to main content

Unieke Creatieve samenwerking tussen Reaching Hand en KSM

04 Aanwijzingen van de regiseurBeide partijen zijn geen vreemden voor elkaar: In de afgelopen jaren zijn er al diverse samenwerkingsverbanden geweest, o.a. op de afgelopen Lichtjesavond (een spektakel in de Zuiderkerk) en ook was het koor meerdere malen een graag geziene gast bij de concerten van het KSM.

Dit keer is het wel een heel bijzonder evenement: één nummer, door zangers en muzikanten individueel thuis opgenomen en samengebracht op het Landje van Top met een prachtig decor in de vorm van de Drommedaris en het Zuiderspui. De beelden zijn gemaakt met verschillende camera’s en drones, waardoor een prachtige sfeerimpressie van Enkhuizen is ontstaan. Geluid en beeld zijn na alle opnames door dirigent Henk Ummels en drummer Koen de Rooij gemonteerd, waardoor een complete opname is ontstaan van orkest en koor met prachtige beelden. Een hele klus, maar het resultaat is er naar: een fantastische uitvoering van het nummer Baba Yetu, die kunt u zien én beluisteren via de diverse kanalen (Youtube, Facebook, websites) van Reaching Hand en KSM, vanaf zaterdag 5 september, 17:00 uur. Via de volgende link kunt u de première live meemaken:  

Bijgaande foto’s geven een mooie impressie van het zwoegen voor de individuele opnames en de warme avond waarop de beelden zijn gemaakt.

[widgetkit id="22" name="Baba-Yetu"]

Het resultaat zie je hier:https://www.youtube.com/watch?v=0oOSCx1FPmQ

Het mag duidelijk zijn dat dit een zeer uniek evenement is geweest voor Enkhuizer verenigingen (en wijde omstreken….) dat zeker voor herhaling vatbaar is! Dus wilt u hier een volgende keer ook deel van uitmaken: koor én orkest staan open voor nieuwe leden! Ook voor de beginnende muzikant hebben we een plekje: ons opleidingsorkest de Music Stars is een orkest voor muzikanten die nog les hebben of de draad weer op willen pakken, en graag samen muziek willen maken. Voor meer informatie: www.reachinghand.nl of www.ksmenkhuizen.nl.

En hoe nu verder in deze bijzondere tijd?
Zowel Reaching Hand als KSM zijn, zo gauw het weer mocht en kon, met inachtneming van de Coronamaatregelen begonnen met repeteren, want er staan nog meer evenementen op de kalender!Het koor gaat, na een zeer succesvolle uitvoering in de Westerkerk een aantal jaren geleden, in april 2022 een nieuwe, eigentijdse versie van ‘The Passion’ uitvoeren. Dit keer wordt het een buitengebeuren met de burgemeester van Enkhuizen als verteller! Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Wilt u ook deelnemen aan deze unieke gebeurtenis? Dat kan! U kunt zich nog aanmelden voor het projectkoor, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook het KSM is al weer volop aan het repeteren. Hoewel de Musical Movements-concerten dit jaar niet doorgaan i.v.m. de beperkende maatregelen, worden er nu op zaterdag 10 oktober drie kleinere concerten gegeven, georganiseerd volgens de ‘Corona-regels’, met zowel het orkest als het publiek op 1,5 meter afstand. Binnenkort hoort u hier meer over!Wat Musical Movements betreft: deze uitvoeringen zijn voorlopig naar 2021 verplaatst, de exacte datum wordt nog bepaald. Wat in een goed vat zit verzuurt niet, dus blijf ons in de gaten houden!