Skip to main content

Uit de parochie

Hier vindt u inspirerende teksten van onze voorgangers...

Pinksteren 2023

Beste parochianen, dit weekend vieren wij Pinksteren, de dag waarop de leerlingen de Heilige Geest ontvangen. In onze westerse cultuur heeft dit feest geen betekenis. Velen kennen het woord van de radio of televisie, maar weten dus niet wat men met Pinksteren nu eigenlijk viert.

Lees meer …Pinksteren 2023

Met Hemelvaart verdwijnt Jezus en dan is het aan ons!

Wat een ongelooflijk vertrouwen van Jezus in ons mensen. Hij wil de hemel niet door engelen op aarde brengen, maar door ons, door onze inzet! Met zijn leven heeft hij ons een blik in de hemel gegeven, we weten dus wat ons te doen staat. Het is geen hopeloze opgave want we hoeven het niet alleen te doen. Wij zijn het water dat Jezus uitgiet, waardoor onze, zeg maar uitgeputte, wereld nieuwe voedingsstoffen wordt aangeboden. Nu alleen nog de handen uit de mouwen steken en het komt goed.

Lees meer …Met Hemelvaart verdwijnt Jezus en dan is het aan ons!

Bevrijdingsdag

Elk jaar vieren wij Bevrijdingsdag. Een belangrijke dag om dankbaar te zijn, om ons opnieuw bewust te worden van de waarde van onze vrijheid, deze te beschermen, en om de mensen te gedenken die met hun leven voor onze vrijheid hebben betaald.
In augustus 1997, ik zat toen op het seminarie, had ik het geluk mee te mogen gaan naar de Wereld Jongeren Dagen in Parijs. Bij die gelegenheid ging ik samen met een bus gelovige jongeren op bedevaartreis door Frankrijk, richting de ontmoeting met de paus in de hoofdstad. Wij hebben toen heel wat mooie plekken bezocht, kerken, kloosters, enz. Er waren catecheses, vieringen, momenten van bezinning, maar ook van gezellig samenzijn en bezoeken aan toeristische attracties.

Lees meer …Bevrijdingsdag

Dat wij als christenen mogen overtuigen

In deze paastijd denken wij aan de verrijzenis van Jezus. Zijn verschijningen aan zijn leerlingen. Bij de eerste verschijning was Thomas niet aanwezig. Hij geloofde zijn collega’s niet toen die hem alles vertelde. Gelukkig is Jezus nog eens verschenen. Deze Thomas had geluk. Jezus liet zich door hem aanraken en Thomas kon geloven. Die Thomas had veel geluk.

Lees meer …Dat wij als christenen mogen overtuigen

Een icoon is een venster op de hemel!

icoon maria 2Beminde gelovigen, kent u de icoon van Onze-Lieve-Vrouwe van Altijddurende Bijstand? Vast wel, daar zij in bijna alle kerken in onze parochies te bewonderen valt. Het is die icoon waarop Jezus op de linkerarm van Zijn en onze Moeder Maria rust en waarbij Hij een sandaal verliest. Het origineel van al deze iconen (= ware afbeelding) kunt u vinden in de sint Alfonsus de Liguori-kerk te Rome. De Orthodoxe Kerk viert haar feest op 30 april en op de 6e zondag na Pasen (zondag van de blindgeborene). Wij Katholieken vieren het echter op 27 juni.

Lees meer …Een icoon is een venster op de hemel!