Skip to main content

Alphacursus

Beste Parochianen en andere belangstellenden,
Wim Zürlohe en ik willen onderzoeken of er in onze regio belangstelling bestaat voor een Alphacursus. Wat deze cursus inhoudt en voor wie de cursus bestemd is kan je hieronder lezen. De cursus beslaat 10 dinsdagavonden. Elke avond begint om 18.30 en eindigt uiterlijk om 21.30 uur. De cursus zal in het parochiecentrum in Enkhuizen (1601 AS) Kwakerspad 3, plaats vinden. De eerste drie cursusavonden worden gehouden op 7, 14 en 21 maart. De andere avonden worden in overleg met de deelnemers gepland.
Wim en ik zullen de cursus leiden, maar er zullen ook andere inleiders worden uitgenodigd.
Mocht je belangstelling hebben dan kan je je opgeven bij Jules Post (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Op 1 maart sluit de inschrijving.
We zijn benieuwd!
Wim Zürlohe en Jules Post

Wat is Alpha?

De plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. De plek waar alle verhalen samenkomen. Dat is Alpha.

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een gesprek in een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Voor jong en oud, voor gelovigen van allerlei slag, voor ongelovigen en voor mensen die het niet precies weten.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een broodmaaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Welke onderwerpen?

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan de orde:
• Wie is Jezus?
• Bidden: waarom en hoe?
• De Bijbel lezen: waarom en hoe?
• Hoe zit het met de kerk?

En? Ga je je opgeven?