Peter Vermaat preekt in de Westfriese Ekklesia

“Is de hemel misschien leeg?”

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 7 november 2021 om 11.00 uur.

Het jaarthema voor het seizoen 2021-2022 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Chaos, willekeur en existentiële vragen”. In deze viering zal Peter Vermaat spreken over Habakuk; en religie als zingeving.

Als rusteloze religieuze zoeker behoort Habakuk tot de zogenoemde kleine Profeten. Hij was een tijdgenoot van de profeet Jeremia. In zijn geschrift komt hij op voor de kleine mens de uitgebuit en onderdrukt wordt door de machtigen. Het boek Habakuk blijkt een geladen, poëtische tekst te zijn, die vandaag de dag nog verrassend actueel is, als het gaat om het stellen van de godsvraag. Is de hemel misschien leeg?

Peter Vermaat is verteller, dichter, theatermaker en theoloog. In zijn vertellingen en theaterproducties laat hij zich inspireren door verhalen uit de grote spirituele tradities van Oost en West. Hij maakte theatervoorstellingen o.a. over Franciscus van Assisi en Titus Brandsma

Onze vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand. Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. Wij hopen u  op 7 november te ontmoeten. U bent van harte welkom.

Ook nodigen wij u graag uit voor de volgende thema-avond: Op woensdag 24 november zal onze dirigent Jerry Korsmit op klavecimbel een muzikale avond verzorgen in het kader van “Sweelinck 1621”.

Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

 

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952


Copyright ©  Digital-Dreams Webdesign
Alle rechten voorbehouden.