Orgelconcerten in Hoorn - augustus 2021

Graag maak ik u attent op twee orgelconcerten in de Koepelkerk:

  • donderdagavond 5 augustus 20.00-21.00 uur een zomeravondconcert door organiste Petra Veenswijk
  • woensdagmiddag 11 augustus van 13.00-13.30 uur een lunchconcert door organist Peter van der Weide.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk met een collecte na afloop. Meer informatie kunt u vinden onderaan deze mail. 
Met vriendelijke groet,
Mark Heerink

Zomeravondconcert door organiste Petra Veenswijk

Op donderdagavond 5 augustus geeft de Delftse organist Petra Veenswijk een orgelconcert in de Hoornse Koepelkerk. Als Internationaal concertorganist geniet zij in binnen –  en buitenland bekendheid en geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot en met de hedendaagse orgelliteratuur, met een speciale voorkeur voor het Frans symfonisch repertoire.

Stichting Concertfonds Hoornse Orgels is blij dat deze organiste, die zelf de vaste bespeler van het Maarschalkerweerd-orgel in Maria van Jessekerk te Delft is, het Maarschalkerweerd-orgel uit de Hoornse Koepelkerk zal gaan bespelen. Als kenner van dit type instrument is zij bij uitstek geschikt om het Maarschalkerweerd-orgel in de Koepelkerk optimaal tot klinken te laten komen.

Op het programma staan de Fantasie et Fugue in Es majeur van Camille Saint- Saëns, een integrale uitvoering van de  Symphonie nr. van Charles- Marie Widor, Prélude et fugue in f moll van Marcel Dupré  en de Toccata in D majeur van Marcel Lanquetuit. Tijdens het concert kan het publiek de verrichtingen van de organiste beneden in de kerk op een groot scherm volgen.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen daaraan zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van te voren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl

Lunchconcert in de Koepelkerk

In de Hoornse Koepelkerk is er op woensdag 11 augustus 2021 een lunchconcert. Dit is het laatste lunchconcert van dit jaar en wordt gegeven door organist Peter van der Weide.

Peter van der Weide studeerde orgel, piano en koordirectie aan het instituut voor kerkmuziek in Utrecht. Na zijn muziekstudie studeerde Peter van der Weide theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en momenteel is hij pastoor van de Sint Antonius van Padua parochie met de locaties Sneek, Blauwhuis, Heeg en Roodhuis. Veel mensen zullen hem dan ook kennen als één van de voorgangers tijdens de rechtstreeks op zondagochtend uitgezonden eucharistievieringen van de KRO/NCRV.

Op het programma staan werken van Marco Enrico Bossi, Hendrik Andriessen, Niels W. Gade, De Klerk en Georgi Mushel met wiens Toccata het concert wordt afgesloten.

Het concert op 11 augustus begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van tevoren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952

joyfulspirit.jpg