Lekenpreek door Michiel Vos

michiel vosZondag 16 mei om 10 uur zal Michiel Vos in de Zuiderkerk te Enkhuizen een lekenpreek houden. Vos is jurist, journalist, kenner van Amerika en in die rol bekend uit televisieprogramma's, waaronder zijn documentaire My America (2014) en onder meer ook uit een live verslag bij 'Jinek' van de rellen rond het Witte Huis in januari van dit jaar.

Hij is Nederlander, woont sinds 2004 in de Verenigde Staten, is daar getrouwd met een dochter van de bekende politica Nancy Pelosi en heeft inmiddels de Amerikaanse nationaliteit verworven. In zijn werk toont Michiel Vos de wereld van de rijken en invloedrijken, zoals zijn eigen Amerikaanse familie, maar ook het land van de straatarmen, voor wie de spreekwoordelijke Amerikaanse droom vaak een nachtmerrie blijkt te zijn.

Hij kent vele kanten van het leven in Amerika en is vooral ook gefascineerd door de rol van de Amerikaanse 'Evangelical' kerken in de samenleving, ook politiek, in de USA. 

In zijn lekenpreek wil hij aandacht besteden aan die rol en aan het verschil in godsdienstige beleving in VS en Europa. Ook wil hij ingaan op de lijnen die er lopen van de Pilgrim Fathers, de Engelse puriteinen die begin 17e eeuw uit Engeland naar Nederland vluchtten, het hier te vrijgevochten vonden en daarom 10 jaar later verder trokken naar 'de Nieuwe Wereld' om daar in vrijheid naar hun strenge regels te leven.

Liturg in de dienst met Michiel Vos is ds. Henk Haandrikman.

Als gevolg van de 'coronabeperkingen' is de dienst in de Zuiderkerk maar toegankelijk voor dertig personen maar via de link https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10703 kunt u de dienst thuis (of elders) volgen in beeld en geluid.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952

IMG_8697.jpg