Diaken Wim Zürlohe

“Zoek, Heer, uw knecht. Ik hoor wat gij gebiedt. Gij hebt mij immers tot uw dienst verkoren.”

Maandag 5 april tweede paasdag ben ik in de St Martinuskerk door Mgr. Hendriks tot diaken gewijd. Met grote vreugde zal ik aan deze dag blijven denken. Vreugde om de mooie viering met prachtige zang van het gemengd kerkkoor. Vreugde ook om inzet van zo velen vrijwilligers in de parochie die meegewerkt hebben om deze viering tot dit feest te maken. Hier past veel dank van mij aan jullie allen van de Martinusparochie.

Vreugde ook om de vele positieve reacties die ik mocht ontvangen middels email, whatsapp, kaarten, telefoon vanuit alle parochies. Dat geeft mij de goede kracht om mijn werk als diaken met name binnen de parochies Enkhuizen, Bovenkarspel en Grootebroek aan te vangen. Het is mijn voornemen om ook in alle parochiebladen een tekst daarover op te nemen.

Vreugde ook om de mooie teksten van Mgr. Hendriks. Hij zei onder meer dat ik gewijd word tot diaken om te getuigen van de liefde van God door het lijden heen en over de grenzen van de dood tot in het eeuwig leven. Want God laat geen mens verloren gaan, niets is groter dan het verlangen van Zijn Hart, Zijn liefde om ons allen te redden. En jij, zei de bisschop tegen mij, jij mag daar nu vanuit de genade van dit gewijde ambt een bijzondere medewerker en verkondiger zijn.  Dat beste medeparochianen is toch iets om heel blij en vreugdevol over te zijn.

Vandaar de vreugde die ik voel. Vreugde om een bijdrage te mogen geven aan de wereld van Jezus Christus om hem na te zeggen “Ik ben niet gekomen om gediend te worden maar om te dienen”. Het dienstbaar zijn aan de regio West Friesland ZO! is mijn opdracht als diaken maar voor de mij de vreugde in dienst van de verrezen Heer.

Moeder Theresa heeft eens gezegd: “u moet nooit vergeten dat de armoede zich zo volledig meester maakt van uw geest dat u de vreugde om de verrezen christus gaat vergeten. “

Wim Zürlohe

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0228-543287 of 06-55816434

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952

IMG_5781.jpg