Walk of Peace 2020

walk of peaceTijdens de Vredesweek organiseren we op zondag 20 september van 13.00 tot 16.00 uur de Walk of Peace voor de tweede keer in Enkhuizen. Na het succes van vorig jaar besloten we door te gaan. Door de corona-maatregelen passen we de vorm iets aan, maar het belooft een mooie vredeswandeling te worden. In verband met 75 jaar Vrijheid willen we dit jaar ook langs plekken, die hier iets over ‘vertellen’.

Er zijn twee startpunten: IJsselzand en de Zuiderkerk. Muziek, zang, kunst, spreker, informatieve borden over WO II in Enkhuizen, de vrijheidsboom, monumenten, een hapje en een drankje enz. Het is zeker de moeite waard om mee te doen en met de ander in gesprek te gaan. Juist door mensen van verschillende culturen met elkaar te verbinden sla je bruggen. Iedereen is welkom, jong en oud!  Een aantal mensen van diverse organisaties, zoals Raad van Kerken, Welwonen, Taalcafé, moskee, Vluchtelingenwerk en 4 en 5 mei anti-discriminatie comité werken samen om zoveel mogelijk mensen te betrekken. VREDE maken we SAMEN.

Wilt u vooraf al iets doen? U kunt meehelpen om er weer iets bijzonders van te maken. Een gedicht, een spreuk, een tekening o.i.d. Wij geven het een mooie plek. Kinderen kunnen ook een bord meedragen met een vredessymbool of tekst in welke taal dan ook.

Meer informatie kunt u t.z.t. vinden op de website van de kerken en op www.4en5meienkhuizen.nl Ook zal er in de plaatselijke kranten aandacht aan besteed worden.

Namens de werkgroep,
Dieneke van Tongeren-Schuijt

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952

reachinghand.jpg