Priesterwijding Javier Acuna

Beste parochianen,

Ik verheug me om u officieel te kunnen meedelen dat de langverwachte dag is aangebroken.

Ik ben echt blij dat we in de afgelopen maanden samen zijn geweest, we elkaar hebben leren kennen en dat we uitstekend mogen samenwerken. Het is een bijzondere tijd geweest. De pandemie heeft ongetwijfeld ons leven getekend. Voor mij was deze tijd als ‘transeunt diaken’ zeer nuttig. Beetje bij beetje leer ik u beter kennen. Wat mij het meest gelukkig maakt is dat ik me in deze fase van mijn leven, nu ik begin als priester, gesteund en thuis voel bij u allemaal. De Heer is mij goedgunstig geweest door mij in Westfriesland te laten werken.

Ik schrijf u bij deze gelegenheid om u te informeren over wat er zal gebeuren bij mijn priesterwijding en ook in de dagen die erna komen. De Corona pandemie die ons raakt, heeft een grote impact gehad op de organisatie van dit geweldige feest.

Op 12 september om 17.00 uur zal in de Kathedraal ‘Sint Bavo’ de feestelijke Eucharistieviering plaatsvinden, waar ik tot priester gewijd zal worden voor het bisdom Haarlem-Amsterdam. Vanwege het beperkte aantal mensen dat in de kathedraal aanwezig kan zijn, is het niet mogelijk om iedereen uit te nodigen. Dat was wel mijn bedoeling geweest. Daarom wordt de feestelijke viering uitgezonden op het YouTube-kanaal van onze kathedraal. Op deze manier zijn we allemaal verbonden in gebed en kunnen we ons verheugen met dit geschenk dat uit de hemel komt.

We dachten om de eerste Eucharistieviering samen als regio te vieren, maar ook nu laat het beperkt aantal mensen dat naar onze kerk kan komen dit niet toe. Daarom hebben we besloten om in elk van de parochies van onze regio een Eucharistie te vieren. We kunnen dit samen vieren als een parochiegemeenschap.

Hieronder beschrijf ik hoe en waar u alles kunt vinden:

Priesterwijding in ‘Sint Bavo’ Kathedraal te Haarlem. Zaterdag 12 September 2020 om 17.00uur; te volgen op YouTube-kanaal Kathedraal-TV - Kathedraal Sint Bavo

Eerste H. Mis. H. Nicolaas te Lutjebroek. Zondag 13 September 2020 om 10.00uur; inschrijving en ook te volgen op YouTube bij website van de parochie. www.parochienicolaas.nl.

Eerste H. Mis in H. Johannes de doper Parochie te Grootebroek. Zaterdag 19 September 2020 om 19.00uur.

Eerste H. Mis in H. Franciscus Xaverius Parochie te Enkhuizen. Zondag 20 september 2020 om 10.00uur.

Eerste H. Mis in H. Laurentius Parochie te Hoogkarspel. Zaterdag 26 september 2020 om 19.00uur.

Eerste H. Mis H. Lucas Parochie te Venhuizen. Zondag 27 september 2020 om 10.00 uur.

Eerste H. Mis H. Martinus Parochie te Bovenkarspel. Zaterdag 3 Oktober 2020 om 19.00uur

Diaken Javier Acuña 13 augustus 2020

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952