Welmoed Vlieger preekt in de Westfriese Ekklesia

“Kierkegaard en de sprong in het bestaan”

De eerstvolgende viering in het 20e seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 2 februari 2020 om 11.00 uur.

Het jaarthema voor het seizoen 2019-2020 van de Westfriese Ekklesia luidt: “De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia”. In deze viering zal Welmoed Vlieger spreken over “de rusteloze religieuze zoeker: Kierkegaard en de sprong in het bestaan”.

Kierkegaards richting is de richting naar binnen, de enige weg waarop een mens zichzelf kan worden. Het is de opgave en sprong om - juist als twijfel, angst of eenzaamheid toeslaan en we grondig op de proef worden gesteld - je eigen, unieke bestaan op je te nemen en gestalte te geven aan je roeping .

Welmoed Vlieger (1976) studeerde wetenschap van godsdienst en levensbeschouwing, en ook wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft les aan de Hogeschool voor geesteswetenschappen in Utrecht. Zij is een dochter van ds. Anne Vlieger, medeoprichter van onze Westfriese Ekklesia.

Onze vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand. Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u  op 2 februari te ontmoeten. U bent van harte welkom.

Ook willen wij u informeren over een speciale thema-avond over Paulus:

Op woensdagavond 22 januari 2020 speelt dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker Peter Vermaat zijn voorstelling De Passie van Paulus in de Westfriese Ekklesia; ook in de Protestantse Kerk te Wognum.

Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952