Taizé viering zondagavond 8 maart

taize03Op zondagavond 8 maart a.s. organiseert Taizé Westfriesland weer een viering in de PKN-kerk in Westwoud.  
Aanvang 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur is de kerk open.  

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Vóór de viering zijn we stil in onszelf en na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten onder het genot van een kopje thee. Goed idee: neem zelf een herbruikbare beker mee.

Wat is een Taizé-viering?

Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering van circa 50 minuten, met weinig gesproken woord, twee stiltes en veel zang. De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden. Hoewel er stoelen genoeg zijn, kun je ook op de grond zitten. Kussens zijn aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook een bidkrukje meenemen.

Liederen centraal

Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap zijn de liederen. Het zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen.

Wat is Taizé?

In de Bourgogne in Frankrijk ligt het dorpje Taizé waar de broedergemeenschap jaarlijks vele duizenden mensen ontvangt, meest oecumenisch ingestelde jongeren. De geschiedenis van Taizé begint in de jaren 40 van de vorige eeuw toen frère Roger neerstreek in Taizé en de broedergemeenschap stichtte. Vandaag de dag zijn er zo’n 100 broeders uit 30 landen.
Taizé biedt veel mogelijkheden om inspiratie op te doen. Bezoekers – meest jongeren - komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de vieringen, de workshops en de ontmoetingen. Jaarlijks wordt er ook een Europese ontmoeting georganiseerd in een steeds wisselende stad.

Volg Taizé Westfriesland op de gelijknamige Facebookpagina en op de website www.taizewestfiesland.nl Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952