Alex van Heusden preekt in de Westfriese Ekklesia

“Rusteloze religieuze zoekers: Paulus”

De eerstvolgende viering in het nieuwe jaar en in het 20e seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 5 januari 2020 om 11.00 uur.

Het jaarthema voor het seizoen 2019-2020 van de Westfriese Ekklesia luidt: “De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia”. In deze viering zal Alex van Heusden spreken over “de rusteloze religieuze zoeker: Paulus”. De hellenistische wereld van Paulus vertoont veel overeenkomsten met die van ons. Er is sprake van globalisering, migratie, religieus radicalisme.

Alex van Heusden (1956) studeerde filosofie in Nijmegen en theologie in Amsterdam.
Hij is verbonden aan het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Hij verzorgt leerhuizen en voordrachten, in De Nieuwe Liefde en op vele plaatsen in het land, in Vlaanderen en in Duitsland. Van zijn hand verschenen artikelen in verschillende periodieken, onder andere in Werkschrift, Roodkoper, Nieuwe Liefde magazine en Ekklesia Maandbrief.

Onze vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand. Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u  op 5 januari te ontmoeten. U bent van harte welkom.

Ook willen wij u alvast informeren over een speciale thema-avond over Paulus:

Op woensdagavond 22 januari 2020 speelt dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker Peter Vermaat zijn voorstelling De Passie van Paulus in de Westfriese Ekklesia; ook in de Protestantse Kerk te Wognum.

Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952