De deur van de oude kerk nog één keer open

oude kerk2019 01Wat was het een prachtige ochtend, die 29e juni! Regelmatig kwam de vraag van parochianen of ze nog een keer in de oude kerk konden kijken, herinneringen ophalen of een beetje mijmeren.

De kosters lieten er geen gras over groeien en kwamen aan die wens tegemoet en wat werd het gezellig. De koffie met koek stond klaar, de muziek speelde en de kaars brandde.

Veel parochianen en andere belangstellenden kwamen een kijkje nemen in hun oude kerk en doordat de klokken af en toe hun klanken over de Westerstraat uitstrooiden, kwamen er ook willekeurige voorbijgangers en toeristen naar binnen, die hun bewondering niet onder stoelen of banken staken…dat kon trouwens ook niet, want een stoel of bank staat er niet meer in.  Ondanks dat de kerk helemaal leeg en gestript is, werden er door velen prachtige foto’s gemaakt van de gebrandschilderde ramen en de plafondschildering.  Ook vond het boek “Gebouwd op schouders van het voorgeslacht” gretig aftrek.

Ik wil de kosters Hessel, Simon, Frouwke en Ben bedanken voor dit initiatief, waarmee ze velen een dierbaar moment hebben bezorgd!
Gré Gobes
(foto’s Marcel Baaijens)

oude kerk2019 02

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952