Jongenskoor in Zuiderkerk

Temple Church afficheHet jongenskoor van de Londense Temple Church deze zomer in West-Friesland.
Woensdag 24 juli, om 19.30 uur, zingt in de Zuiderkerk in Enkhuizen het Londense Temple Church Boys' Choir.
Iedereen kent het King's College jongenskoor uit Cambridge. Het jongenskoor van de Temple Church in Londen is van datzelfde topniveau. Woensdag 24 juli is het te horen in de Zuiderkerk in Enkhuizen.
De jongens hebben opgetreden van Australië tot de Verenigde Staten van Amerika en verzorgen deze zomer - van 24 tot en met 26 juli - drie optredens in Noord-Holland.

Het koor is verbonden aan de Temple Church in Londen, een prachtige kerk, verscholen in een rustige wijk achter Fleetstreet. De kerk dateert uit 1185 en herbergt graven van Tempelridders en komt voor in “De Da Vinci Code” van Dan Brown. Hier wordt al eeuwen de lat voor koormuziek heel hoog gelegd. De jongens oefenen dagelijks en de muziek is ingebouwd in hun schoolopleiding.
"Het is goed voor de jongens, voor de samenhang en de samenklank om af en toe een tournee te hebben”, aldus dirigent Roger Sayer. Enkele jaren geleden zijn we al eens in Nederland geweest en daar is een band ontstaan. Via onze contacten hebben we drie mooie kerken gevonden waar we graag willen zingen: Monnickendam, Enkhuizen en Schagen.’’

Dirigent Roger Sayer is ook een van de meest vooraanstaande organisten in Engeland. Naast het dirigeren van het koor geeft hij regelmatig orgelconcerten op de grote orgels in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Hij speelde de Oscar-genomineerde orgelmuziek in de bekende film ‘Interstellar’.
Het Temple Church Boys’ Choir zingt die typische prachtige Engelse kathedraalmuziek o.a. van Händel, Britten en Stanford en ook koorwerken van Bach, Mendelssohn en Fauré.

Een buitenkans om dit koor in onze eigen omgeving te horen. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur (inclusief pauze). De entree is € 10.--.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952