Kees Kok preekt in de Westfriese Ekklesia

Bid en Werk

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia, de laatste van dit seizoen, is op zondag 2 juni 2019 om 11.00 uur in de Protestantse kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum.

Het jaarthema voor het seizoen 2018-2019 van de Westfriese Ekklesia luidt: “INSPIRATIEBRONNEN VOOR DE EKKLESIA; van Franciscus tot Buber, van Meister Eckhardt tot Huub Oosterhuis”.

In deze viering zal Kees Kok nader ingaan op de regel van Benedictus van Nursia: “Ora et labora (Bid en werk)” De regel van Benedictus kan worden gelezen als een poging tot een blauwdruk van een totaal andere, egalitaire samenleving, een voorschot op de komende wereld, een proeve van het koninkrijk van God. De raad die Jezus aan die hooggeplaatste meneer geeft: verkoop alles wat je hebt en deel het uit aan de armen, wordt er eenvoudig mee opgevolgd (Lukas 18:18vv).

Kees Kok is sinds 1980 lid van het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Tijdens zijn studie theologie kwam zijn muzikale kennis al vroeg tot uiting: hij was 2 jaar dirigent van een jongenskoor en 10 jaar van het koor van de Lucaskerk in Osdorp. Hij studeerde af op: Liturgie tussen wal en schip. Daarna kwam hij in dienst bij de stichting Leerhuis & Liturgie. Hij heeft in de loop der jaren talloze lieddagen georganiseerd
Onze vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand. Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u op 2 juni te ontmoeten. U bent van harte welkom.
Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl 

 

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952