Alex van Ligten preekt in de Westfriese Ekklesia

‘Martin Buber; de verhouding van de mens tot God’

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 6 januari 2019 om 11.00 uur in de Protestantse kerk te Wognum.
Het jaarthema voor het seizoen 2018-2019 van de Westfriese Ekklesia luidt: “INSPIRATIEBRONNEN VOOR DE EKKLESIA; van Franciscus tot Buber, van Meister Eckhardt tot Huub Oosterhuis”.

In de viering van 6 januari a.s. zal Alex van Ligten nader ingaan op 'Martin Buber, De verhouding van de mens tot God’. Buber behandelt in zijn hoofdwerk, dat de titel draagt ‘Ich und Du' ( Ik en Gij) de verhouding van de mens tot god en de medemens. In zijn werken komt vooral het thema van de dialoog tot uitdrukking.
Alex van Ligten (1947) is predikant in Sneek. Hij is een kenner van Franz Rosenzweig, wiens hoofdwerk Der Stern der Erlösung hij vertaalde, en hij werkte mee aan de jongste vertaling van de evangeliën in het Fries. Hij is ook regelmatig gastspreker in de Amsterdamse Ekklesia.

De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. (De vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand.)
Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat (eenmalig) onder leiding van Kees Kok en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u op 6 januari te ontmoeten. U bent van harte welkom.

Wij wensen u prettige feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar!
Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

 

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952