Dag lieve mensen!

Wat waren dat geweldige feesten voor mij. Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de vele mooie cadeaus, de lieve en dankbare woorden. Het voelde werkelijk als een warm bad van dankbaarheid, herinnering en goedheid.

Er was een flink deel van mijn Scouting groep aanwezig en de kinderen vonden het niet eens saai, zeiden ze! En ook waren er de vele verkenners uit vroegere tijden. Zij hebben zelf al weer volwassen of bijna volwassen kinderen. En wat is het leuk om hen weer terug te zien na zoveel jaren. Ik was ook erg blij met het zogenaamde lustrumteken. Voor vijftig jaar bij de club. Klein maar fijn.

En dan waren er mijn medebroeders uit Amsterdam en Nijmegen om met mij 40 jaar jezuïet te vieren. En ja, dat voelt als familie. Zij hebben me tot hier gebracht en altijd bemoedigd en gesteund. Geweldig! En dan mochten we in én met onze regio en de twee parochies vieren dat ik er al weer 12 1/2 jaar werk. Dat is lang niet altijd makkelijk geweest, maar achteraf gezien een enorm leerzame en avontuurlijke tijd. Ik heb daarin zoveel parochianen mogen steunen. En zij mij! En samen hebben we er iets moois van gemaakt. En het is elke kerkdienst; in welke vorm dan ook; weer een feest om te mogen voorgaan.

Het lijkt elke keer weer nieuw en ik mag er van genieten samen met jullie. En ja; daar zat mijn oude vader op onze deftige stoel vooraan in de kerk in Grootebroek. Ik ben mijn parochianen dankbaar dat ze bij hem bleven toen de receptie begon. Hij zei tegen onze familie: Ik wist niet dat mijn zoon zoveel deed en dat al die mensen hem aardig vinden! Nou Pa; niet altijd iedereen hoor….! Maar nu wel. En dat hij dat nog mocht meemaken is ook voor mij hartverwarmend. Ook de kosters en koren bedankt en iedereen die heeft voorbereid en geholpen. Een dikke dankbare knuffel. Ik kan er nog lang op teren!

Tenslotte wil ik ook nog de lieve ook dankbare woorden noemen van de kinderen van de basisscholen! Zij schreven me geweldige dingen. Heerlijk.
Ik laat het dit keer hierbij en tot de volgende keer!

Pater Peter

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952