Vrijwilligersspeld voor Tonny Timmerman

Onze trouwe vrijwilligster Tonny Timmerman heeft vandaag, 29 september, de Vrijwilligersspeld 2018 van de gemeente Enkhuizen in ontvangst mogen nemen. Tonny Timmerman is een van die vele, bijna stille krachten die onze samenleving rijk is. Zo’n 20 jaar geleden, in 1998, is Tonny begonnen met haar vrijwillige werkzaamheden in het parochiecentrum van de oude r.k. Franciscus Xaverius kerk.

Daarvoor was Tonny reeds een aantal jaren actief als ondersteunend vrijwilliger bij het jongerenkoor Reaching Hand. Het koor bestond toen nog uit veelal heel jonge mensen die de hulp, voor allerlei hand- en spandiensten door een volwassene, heel goed konden gebruiken.

Tonny Timmerman doet dat “wat anderen laten liggen of niet zien”, en dat zijn in de regel niet de leukste klussen! Iedere ochtend komt zij in alle vroegte, als wij nog op één oor liggen, naar het parochiecentrum, ruimt het vaatwerk op, doet de afwas en maakt de keuken schoon. Vervolgens maakt ze de toiletten schoon en doet de boodschappen. Nogmaals in alle vroegte, dus bijna onzichtbaar, want Tonny houdt niet van de voorgrond of de spotlights, maar nu komt ze daar dus lekker niet onderuit….

Van harte gefeliciteerd en dank je wel namens ons allemaal Tonny!!

 

Overhandiging Tonny
Tonny Timmerman vrijwilligersspeld

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952