Kerkproeverij 2018

Weekend zaterdag 15 en zondag 16 september 2018

kerkproeverij2018De kerk proeven, kan dat? Bij proeverij denk je aan eten en drinken, maar toch niet aan de kerk! De landelijke Raad van Kerken denkt van wel. Kerkgangers worden daarom uitgedaagd uit om iemand mee te nemen naar hun kerk.
De parochies van regio Westfriesland ZO! sluiten zich graag bij dit initiatief aan. Vandaar dus deze oproep: nodig iemand uit om mee te gaan naar de viering op zaterdagavond 15 september om 19.00 uur of zondagmorgen 16 september om 10 uur in een van onze kerken. Dat kan een buur of een kennis zijn, maar ook een zoon of kleindochter die niet (meer) naar de kerk gaat. Neem eens iemand mee naar een plek die voor u belangrijk is. Misschien dat uw gast er ook inspiratie opdoet.

Als u niet bent uitgenodigd en u wilt wel eens meemaken wat er op zaterdagavond en zondagmorgen in onze parochiekerken gebeurt dan bent ook u van harte welkom.
Wie weet smaakt de kerk naar meer ……
In ditzelfde weekend vinden er in de kerk in Hoogkarspel en in Venhuizen oecumenische vieringen plaats in het kader van de Vredesweek met als thema “generaties voor vrede”, vieringen in samenwerking met de PKN kerk.
Graag tot ziens in de kerken van Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek, Hoogkarspel en Venhuizen!

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952