• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief
  • “Het grote kwaad” Kees Swan preekt in de Westfriese Ekklesia

“Het grote kwaad” Kees Swan preekt in de Westfriese Ekklesia

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 6 mei 2018 om 11.00 uur in de Protestantse kerk te Wognum.
Het jaarthema voor het seizoen 2017-2018 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Het ware, het goede en het schone”. In de viering van 6 mei a.s. zal Kees Swan in zijn preek nader ingaan op “Het grote kwaad”.

Lezingen: Exodus 17:8-16; Deuteronomium 25:17-19: over Amalek.

Kees Swan studeerde theologie in Amsterdam en maatschappijwetenschappen in Tilburg. Hij werkte ruim 35 jaar als docent godsdienst/levensbeschouwing en maatschappijleer op het Tabor College, locatie Oscar Romero in Hoorn. Hij was lid van diverse liturgiegroepen en kerkbesturen en is momenteel voorzitter van het bestuur van de WFE.

De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. (De vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand.

Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat tijdelijk onder leiding van Peter van Troost (wegens ziekte van Alwies Cock) en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u op 6 mei te ontmoeten. U bent van harte welkom.
Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

 

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952