Doorpraten over een zoektocht

Dinsdag 17 april, 20 uur, in de Zuiderkerk te Enkhuizen, doorpraten over 'Rebible'.

Velen kennen Inez van Oord als oprichter en hoofdredacteur van bladen als ‘Seasons’ en 'Happinez.'
Een tijd geleden vroeg zij zich af: ‘Waarom lees ik wel over Boeddha of interviews met wijze goeroes en weet ik zo weinig van de Bijbel?’ Terwijl die verhalen wel onderdeel waren van haar kindertijd en ze zich al die hoofdrolspelers, zoals Noach, Mozes, David, Adam, Eva en Jezus nog goed herinnert.

'Maar wat kunnen we er nu nog mee?' Met zo'n stapeltje vragen belde ze haar broer en theoloog Jos.
‘Doe je mee? Ga je met mij mee naar het kleine Schotse eilandje Iona? Komen we tot iets, tot discussies, is dat interessant?’

Zo geschiedde. Na een week lang de oude verhalen gelezen te hebben werd het duidelijk: dit is een geweldig plan. Zo zijn zij begonnen aan een zoektocht naar deze oude verhalen en daarvan is het boek ‘Rebible’ het resultaat.

In de Zuiderkerk denken we dat er veel mensen zijn die ook geïnteresseerd zijn in die zoektocht. Daarom de gelegenheid met elkaar een aantal van die oude verhalen aan de hand van dit boek te (her)lezen en te bespreken, met
- geïnteresseerde die er misschien net zo in staan als Inez van Oord,
- mensen bij wie geloof en kerk op de achtergrond zijn geraakt maar die toch die oude verhalen op een zinvolle manier mee willen nemen in hun leven.

We beginnen dinsdag 17 april, om 20.00 uur (tot 21.30) in de Zuiderkerk in Enkhuizen (vervolgdata spreken we dan af).

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952