“Zevenmaal opnieuw geboren”

Colet van der Ven preekt in de Westfriese Ekklesia.

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 8 april 2018 om 11.00 uur in de Protestantse kerk te Wognum.
Het jaarthema voor het seizoen 2017-2018 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Het ware, het goede en het schone”. In de viering van 8 april a.s. zal Colet van der Ven in haar preek nader ingaan op “Zevenmaal opnieuw geboren; opwekking uit de doden; opnieuw beginnen.”

Colet van der Ven (1957) is freelance-journaliste. Tijdens en na haar studie pedagogiek aan de Universiteit Utrecht werkte zij een aantal jaren in de hulpverlening, onder andere in India en Haïti. In 1985 maakte ze de omslag naar de journalistiek. Zij werkte voor radio en televisie bij de IKON, de VPRO, de VARA, de NCRV en de KRO en maakte interviews en reportages voor onder andere Opzij, Trouw, HP/De Tijd, NRC-Handelsblad, Het Parool, de Volkskrant, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Ze presenteerde twee jaar het televisieprogramma Het Vermoeden en acht jaar het Radio 1-programma Casa Luna. Sinds januari 2015 presenteert zij het IKON-programma De Nieuwe Wereld.
Daarnaast is zij gastpredikant in de Ekklesia Amsterdam en de Dominicusgemeente, en voorzitter van On File, organisatie voor gevluchte schrijvers en journalisten

De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. (De vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand. NB Deze maand is eenmalig voor de tweede zondag gekozen i.v.m. de paasviering van het Vierkant op 1 april.)
Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van Alwies Cock en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u op 8 april te ontmoeten. U bent van harte welkom. (En op dinsdag 10 april is er weer een leerhuisavond o.l.v. Alex van Heusden)
Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

 

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952