• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief
  • “Sober Leven?” Gerard Swüste preekt in de Westfriese Ekklesia

“Sober Leven?” Gerard Swüste preekt in de Westfriese Ekklesia

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 4 maart 2018 om 11.00 uur in de Protestantse kerk te Wognum.
Het jaarthema voor het seizoen 2017-2018 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Het ware, het goede en het schone”. In de viering van 4 maart a.s. zal Gerard Swüste in zijn preek nader ingaan op de vraag: “Sober leven?”  De lezing is uit Lukas 12:22-34: ‘Verkoopt wat je bezit, weest vrijgevig en vol erbarmen.’

Gerard Swüste studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Hogeschool Amsterdam. Hij werkte bij de KRO-Radio en is nu met pensioen. Sinds 1976 preekte hij jarenlang in de Dominicus-gemeente in Amsterdam. In 2015 verscheen zijn boek: ‘Altijd hetzelfde lied, 150 psalmen bewerkt en toegelicht’.

De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. (De vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand.) Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van Alwies Cock en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan.

Wij hopen u op 4 maart te ontmoeten. U bent van harte welkom.
(En op dinsdag 13 maart is er weer een leerhuisavond o.l.v. Alex van Heusden)
Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952