Vrijwilligersfestival West-Friesland

Kennis maken, kennis delen, kennis verdiepen

Datum: Donderdag 16 februari 2017 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Scholengemeenschap Newton, Dampten 22, 1624 NR Hoorn

Vrijwilligerspunt organiseert een festival!

Ben je vrijwilliger of bijvoorbeeld vrijwilliger coördinator of bestuurder en wil je je ervaringen delen met anderen? Heb je tips nodig of wil je ze juist aan een ander geven, dan ben je van harte uitgenodigd op ons gezellige evenement.

Deskundigen geven antwoord op vragen zoals: hoe zeg je ‘ nee’ als je je overvraagd voelt, hoe kun je jezelf als vrijwilliger blijven ontwikkelen, hoe blijf je je werk leuk vinden? Hoe kan mijn organisatie fondsenwerven voor projecten? Hoe werf ik vrijwilligers voor mijn organisatie? Gekke vragen, moeilijke vragen, kleine en grote vragen: wij proberen er tijdens het festival een antwoord op te formuleren. Na het horen van onze enthousiaste sprekers en het volgen van de workshops weten wij zeker dat iedereen met volop inspiratie naar huis zal gaan.

Programma

Het festival vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 van 16:00 – 20:00 uur. Het programma bestaat uit workshops, lezingen, tafelgesprekken en speeddates. Het is mogelijk om aan het volledige festival deel te nemen of om voor één, twee of drie blokken naar het festival te komen.
Wat is een festival zonder een hapje en een drankje? Wij zorgen voor een eenvoudige maar lekkere maaltijd. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u -tijdens het daten- een hapje eten.

Lezingen, workshops, tafelgesprekken en speeddates: wat kun je verwachten?

  • ‘Laat je inspireren’ Inspiratie van een deskundige (college)
  • ‘Verrijk je werkpraktijk’
    Praktijkgerichte informatie en ervaring van een deskundige, met ruimte om in te gaan op de eigen situatie (workshop).
  • 'Tafelgesprek’
    Het delen van ervaring, kennis en talent (uitwisselen van tips) onder leiding van een deskundige.
  • ‘Eten en daten’
    Korte 1op1-gesprekjes met een deskundige. Tijdens het speeddaten wordt ook een eenvoudige maaltijd aangeboden (speeddate)

In het schema op onze website vind je inhoud en tijden van de lezingen, workshops en tafelgesprekken.

Aanmelding

Vrijwilligers in West-Friesland kunnen zich kosteloos aanmelden voor het Vrijwilligersfestival, dit kan tot uiterlijk 10 februari 2017 via deze link naar het aanmeldformulier. Je ontvangt een bevestiging.
Wie zich het eerst aanmeldt, heeft als eerste plek. Is de deadline van inschrijven verstreken, maar wil je toch graag aan het festival deelnemen? Neem dan vooral contact met ons op (telefonisch of via mail), dan bekijken we wat mogelijk is. Lukt aanmelden niet? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Of bel naar 0229 216499 en vraag naar Helen Sijm.

Overige interessante data

Het hele jaar worden workshops en trainingen voor vrijwilligers aangeboden. Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert op 7 februari de workshop Vinden en binden. Op 13 februari vindt de workshop Alternatieve fondswerving plaats. En eind januari en eind februari wordt de workshop Crowdfunding aangeboden. Op onze website vind je het cursusaanbod.

We hopen je op 16 februari 2017 te mogen begroeten!
Met vriendelijke groet
Vrijwilligerspunt
Wendy van der Veen en Helen Sijm

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952