• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief

Verandering in de locatie Poolse vieringen

Sinds 1 maart 2020 zijn er geen vieringen meer in de Theresiakapel in Hem.

Elke zondag om 9.30 uur is er een Eucharistieviering in het Pools in de RK.Kerk, O.L.Vrouwe Visitatie, Oosterblokker,  Oosterblokker 68, 1696 BJ  OOSTERBLOKKER
Pastoor Andrej Szczepaniak is de pastoor van de Poolse Parochie.

Lees meer

Lunchconcerten in Hoorn

We hadden dit jaar een prachtig programma voor u in petto, maar helaas loopt alles anders dan gepland. Gelukkig kunnen we deze zomer u wel drie lunchconcerten aanbieden:

woensdag 8 juli in de Oosterkerk
woensdag 29 juli in de Koepelkerk
woensdag 19 augustus in de Oosterkerk

Lees meer

Vieringen vanaf 4 juli weer van start

Vanaf 4 juli zullen de vieringen in onze kerk weer van start gaan. Dit is wel aan een aantal regels gebonden. Een paar punten zijn:

RICHTLIJNEN RIVM
Vanaf 1 juli 2020 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Voor elk kerkgebouw dient te worden bepaald wat de capaciteit van het kerkgebouw is in een anderhalve meter-opstelling d.w.z. dat moet worden uitgerekend hoeveel personen maximaal op anderhalve meter van elkaar in hun kerk kunnen samenkomen.

RESERVEREN en een checkgesprek (vragen naar gezondheidsklachten) blijft VERPLICHT. Steeds geldt dat religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten alleen dan kunnen plaatsvinden wanneer een veilige afstand van anderhalve meter is gewaarborgd. Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen.

Lees meer

Fijne vakantie gewenst

sunshine logoKinderkoor Sunshine wenst iedereen een fijne, zonnige zomervakantie toe. We hopen in het nieuwe seizoen weer in het echt te kunnen zingen met elkaar.

Onze seizoensafsluiting in de vorm van Sunshine's Got Talent kon vanwege corona-maatregelen helaas niet doorgaan. Daarom is er een digitale versie van gemaakt.

Lees meer

Weekendvieringen vanaf 1 september

Per 1 september 2020 gaat het zaterdag-zondagschema van de weekendvieringen veranderen! Dit betekent voor het eerstvolgende halfjaarrooster het volgende:

In de maanden september, november en januari-2021 is er een viering op zondagochtend in de parochies: Bovenkarspel, Enkhuizen en Venhuizen

In de maanden oktober, december en februari-2021 is er een viering op de zaterdagavond in de parochies: Bovenkarspel, Enkhuizen en Venhuizen

Lees meer

Jongerenkoor Reaching Hand

En ook het jongerenkoor heeft niet stil gezeten. We zijn sowieso bezig met de organisatie van the Passion voor volgend jaar. Maar er is ook gezongen en via de link kom je bij een filmpje van het nummer Avond. Een prachtig nummer, tevens een voorproefje van the Passion!  De tekst van het nummer is ook erg toepasselijk. De hele  compilatie klinkt erg mooi en is prachtig om te bekijken. Wat een spirit weer van de jeugd! Geniet ervan!

https://drive.google.com/file/d/1A6L7ecFkdC_ceH1mdn8dwuJfbkroQzcu/view?usp=sharing

Groetjes Jacintha Floris

Kinderkoor Sunshine

sunshine logoIn deze coronatijd zingen de kinderen evengoed elke week. Ria stuurt ze filmpjes en leert ze dan weer liedjes aan.

Ook hebben 18 van de 22 kinderen van het kinderkoor meegedaan met het lied Sing a Song for the peace. Ze moesten dit met de toegemailde muziek zelf inzingen en daarvan een filmpje maken en aan Koen sturen. Koen heeft er een prachtige compilatie van gemaakt en wij zijn er ontzettend trots op. Een mooi onderwerp, en heel mooi gezongen!

Deze is terug te kijken op o.a. ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/KinderkoorSunshine directe link: https://youtu.be/NLJF3NT9NT4
Ook te zien op Facebook vanaf vandaag. En je kunt 'm zelf downloaden via de google drive van Koen: https://drive.google.com/open?id=1VR244RcmkZtAwO0xvI-9LlJRYhtHKu1_

Geniet van de kinderen die een prachtig lied zingen!

Laudato Si

Paus Franciscus nodigt christenen overal ter wereld uit om van 16 tot 24 mei 2020
Laudato Si’-Week te vieren. Dit vanwege de vijfde verjaardag van zijn encycliek over ‘ons gemeenschappelijk huis’. De Laudato Si’-Week telt in feite negen dagen. De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) nodigt iedereen uit om tijdens de Laudato Si’-Week deel te nemen aan dit speciale noveengebed.

Meer informatie:
https://www.katholiek.nl/actueel/noveen-voor-laudato-si-week/
https://laudato-si.nl/pdf/Samenvatting_LS_-_uitgebreid.pdf

Vieringteksten 10 mei 2020

"Maria, moeder aller moeders"

Mariamaand en Moederdag 10 mei 2020 - 5e Zondag van Pasen
Viering samengesteld door parochianen, Gérard Urselmann en Gré Gobes-Dekker

pieta michelangelo

 

De Pietà van Michelangelo is een marmeren beeldhouwwerk van Michelangelo. De Pietà bevindt zich in een kapel aan de rechterkant van het schip van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

Lees meer

Het wonder van de kleine goedheid...

het wonder van de kleine goedheidSterven in quarantaine is vaak in eenzaamheid doodgaan. Rouwen zonder persoonlijk afscheid slaat littekens die pijn blijven doen, ook na de huidige crisis.

Dit is een boek voor allen die hun naaste hebben verloren in de coronacrisis en nog zoveel vragen en pijn hebben, maar ook voor allen die hun naaste op een ander moment moesten loslaten. Want sterven in eenzaamheid gebeurt niet alleen in de coronacrisis maar is een verdriet van alle tijden.

Lees meer op de website van Adveniat...

Vieringteksten 19 april 2020

Digitale DOP viering
Parochie St. Franciscus Xaverius Enkhuizen 19 april 2020
2e zondag van Pasen 2020

"Geloven zonder te zien is het ware geloof!"

Lees meer

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952