• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief

Welmoed Vlieger preekt in de Westfriese Ekklesia

“Kierkegaard en de sprong in het bestaan”

De eerstvolgende viering in het 20e seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 2 februari 2020 om 11.00 uur.

Het jaarthema voor het seizoen 2019-2020 van de Westfriese Ekklesia luidt: “De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia”. In deze viering zal Welmoed Vlieger spreken over “de rusteloze religieuze zoeker: Kierkegaard en de sprong in het bestaan”.

Lees meer

Lezing over Tolstoj

Dinsdag 28 januari om 20.00 uur in de Zuiderkerk van Enkhuizen: lezing door Siewert Haverhoek over Tolstoj.

We kennen Tolstoj van bekende romans als “Oorlog en vrede” en “Anna Karenina” maar hij heeft ook een aantal boeken over geloven geschreven; met name over de vraag hoe je geloof, vooral vanuit de Bergrede van Jezus gedacht, in praktijk brengt. Zo correspondeerde hij met Gandhi en inspireerde hij Martin Luther King.

Lees meer

Kerkendag 19 januari

Op zondag 19 januari  10.00 uur

Kerkendag in de Zuiderkerk Oecumenische viering door de Raad van kerken te Enkhuizen.

Taizé viering zondagavond 8 maart

taize03Op zondagavond 8 maart a.s. organiseert Taizé Westfriesland weer een viering in de PKN-kerk in Westwoud.  
Aanvang 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur is de kerk open.  

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Vóór de viering zijn we stil in onszelf en na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten onder het genot van een kopje thee. Goed idee: neem zelf een herbruikbare beker mee.

Lees meer

Alex van Heusden preekt in de Westfriese Ekklesia

“Rusteloze religieuze zoekers: Paulus”

De eerstvolgende viering in het nieuwe jaar en in het 20e seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 5 januari 2020 om 11.00 uur.

Het jaarthema voor het seizoen 2019-2020 van de Westfriese Ekklesia luidt: “De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia”. In deze viering zal Alex van Heusden spreken over “de rusteloze religieuze zoeker: Paulus”. De hellenistische wereld van Paulus vertoont veel overeenkomsten met die van ons. Er is sprake van globalisering, migratie, religieus radicalisme.

Lees meer

1e communie 2020

Op zondag 19 april 2020 kunnen de kinderen van groep 4 en groep 5 hun Eerste Heilige Communie doen.

De kinderen uit Grootebroek en de kinderen uit Enkhuizen doen dit samen. De voorbereiding en vieringen zullen plaatsvinden in Grootebroek. Met het bijgevoegde formulier kunt u uw kind voor zijn/haar Eerste Heilige Communie opgeven. Als u uw kind heeft aangemeld, wordt u begin januari op de hoogte gebracht over het verdere traject en ontvangt u een uitnodiging voor de ouderavond op 22 januari. Er zullen in zowel parochieblad Kontakt als in parochieblad de Voorloper ook berichten gepubliceerd worden.  

Meer informatie en inschrijfformulier...

Kinderkoor Sunshine

Het schooljaar lijkt nog maar net begonnen, maar de herfstvakantie is alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Zeker voor de kinderen van Sunshine. Een aantal kleuters die vorig jaar kennis maakten met zingen in het kleuterkoor, zingt nu al volop mee in het “grote” koor. Misschien heeft u ze wel gezien en gehoord bij Uitdagend Enkhuizen.

Omdat samen zingen zo leuk is, organiseert het koor ieder jaar een Sing-In. De kinderen kunnen dan vriendjes en vriendinnetjes meenemen, dit jaar kwamen er vijf kinderen meezingen. Heeft u het gemist, geen nood, een keer meezingen mag altijd.

Lees meer

Juut Meijer preekt in de Westfriese Ekklesia

De eerstvolgende viering in het 20e seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 1 december 2019 om 11.00 uur.

Het jaarthema voor het seizoen 2019-2020 van de Westfriese Ekklesia luidt: “De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia”. In deze viering zal Juut Meijer spreken over “Advent: een volk dat in duisternis wandelt en hoopt op de Messias.”

Lees meer

Grote jaarlijkse boeken- en platenmarkt in de Zuiderkerk

zaterdag 2 november a.s. van 9 tot 15 uur

De markt is gezellig: er is koffie en er is muziek,
de markt is gezond: er is zelfgebakken koek/taart/lekkers en
de markt is goedkoop: er zijn allerlei aantrekkelijke en vaak ook unieke aanbiedingen.
De piano staat klaar, wie thuis zo af en toe een aardig riedeltje weet weg te geven, waarom dan niet op deze markt?

EN: wie thuis af en toe iets lekkers bakt, waarom dan niet voor ons “Boekencafé”?

Lees meer

Sonnenberg kleinkoor zingt Schütz in Zuiderkerk

In de Zuiderkerk van Enkhuizen zingt zondag 3 november om 17 uur het Sonnenberg kleinkoor de "Musikalische Exequien" van Heinrich Schütz. Het stuk, dat geschreven werd voor een uitvaartdienst, past bijzonder op deze zondag waarop in vele kerken, ook in de Zuiderkerk, wordt stilgestaan bij de overledenen van het voorbije jaar.

Lees meer

Uitnodiging Diakenwijding Javier Acuna

Met dankbaarheid jegens God en allen die ons op deze weg begeleid hebben, delen wij u met vreugde mede dat Z. H. E. Mgr. dr. J.M. Punt, Bisschop van Haarlem-Amsterdam, ons,

  • Javier Eduardo Acuña Acuña
  • Juan Andrés Correa del Río
  • Mikel Palić

door handoplegging en gebed zal wijden tot diaken op weg naar het priesterschap.

De wijding zal plaats vinden tijdens een pontificale Eucharistievieringop zaterdag 16 november 2019 om 12:00 uur in het Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo, Kapellaan 144.

Lees meer

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952