Nieuwsarchief

Thema-avond over dementie

Op donderdag 23 februari is er in de Zuiderkerk een avond over dementie. Wat is dementie? Waar krijg je mee te maken of moet je rekening mee houden als je deze ziekte krijgt? En wat kunnen wij vanuit de kerken betekenen voor mensen met dementie en hun familie leden? Heeft u in de kerk of in uw familie of vriendenkring te maken met dementie, dan bent u van harte welkom.

Lees meer …Thema-avond over dementie

Alphacursus

Beste Parochianen en andere belangstellenden,
Wim Zürlohe en ik willen onderzoeken of er in onze regio belangstelling bestaat voor een Alphacursus. Wat deze cursus inhoudt en voor wie de cursus bestemd is kan je hieronder lezen. De cursus beslaat 10 dinsdagavonden. Elke avond begint om 18.30 en eindigt uiterlijk om 21.30 uur. De cursus zal in het parochiecentrum in Enkhuizen (1601 AS) Kwakerspad 3, plaats vinden. De eerste drie cursusavonden worden gehouden op 7, 14 en 21 maart. De andere avonden worden in overleg met de deelnemers gepland.
Wim en ik zullen de cursus leiden, maar er zullen ook andere inleiders worden uitgenodigd.
Mocht je belangstelling hebben dan kan je je opgeven bij Jules Post (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Op 1 maart sluit de inschrijving.
We zijn benieuwd!
Wim Zürlohe en Jules Post

Lees meer …Alphacursus

Wishful Singing

Wishful Singing komt naar de Kop van Noord Holland op vrijdag 24 februari 2023 in de Sint Bonifatiuskerk te Spanbroek.
Onder de titel van “In de gloria” zal Wishful Singing aan het begin van de veertigdagentijd een programma ‘Op weg naar Pasen’ verzorgen.

Lees meer …Wishful Singing

Het Hooglied van de Liefde

Een lezing met eeuwenoude en moderne liefdesliederen in het kader van Valentijnsdag, op woensdag 15 februari 2023, in de Protestantse kerk Raadhuisstraat 15 te Wognum.
Aanvang 20.00 uur, Kerk open om 19.30 uur
Muziek en zang: Dick Grasman, Geanne van Soelen , Ellen Zwaan. Lezing: Kees Swan

Lees meer …Het Hooglied van de Liefde

Kennismakings bedevaart Lourdes

Christoffel Reizen biedt pelgrims, vertegenwoordigers van groepen en parochies op korte termijn de gelegenheid op bedevaart te gaan naar Lourdes. Velen van u kennen Lourdes maar zijn al een aantal jaren niet meer op bedevaart geweest, anderen kennen Lourdes nog helemaal niet.
Wij nodigen u daarom van harte uit met ons op bedevaart te gaan van 7 t/m 12 februari. Deze bedevaart biedt een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met Christoffel Reizen, met het concept van een reis met de nachtbus én (hernieuwd) kennis te maken met Lourdes.
Daarnaast vindt u onderaan dit artikel ook informatie over de lustrumbedevaart van 27, 28 of 29 april.

Lees meer …Kennismakings bedevaart Lourdes

Bettine Siertsema preekt in de Westfriese Ekklesia

“Als vrijheid was wat vrijheid lijkt…”

Bettine Siertsema preekt in de Westfriese EkklesiaDe eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 5 februari 2023 om 11.00 uur.
Het jaarthema voor het seizoen 2022 - 2023 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Inspirerende liederen als bron van bezieling”. In deze viering zal Bettine Siertsema spreken over het Lied om vrijheid (Blz. 796 van het Verzameld Liedboek). “Als Vrijheid was wat vrijheid lijkt, wij waren de mensen niet die wij nu angstig zijn…”
Bettine Siertsema studeerde Nederlands aan de VU en promoveerde op de studie Uit de diepten; Nederlandse egodocumenten over de nazi concentratiekampen. Zij gaat enkele malen per jaar voor in de Amsterdamse Ekklesia.

Lees meer …Bettine Siertsema preekt in de Westfriese Ekklesia

Radio Maria Nederland viert 15-jarig bestaan

Al 15 jaar klinkt op de Nederlandse radio het katholieke geluid van Radio Maria Nederland. Ooit op AM begonnen, zendt deze nationale radiozender al enkele jaren uit via DAB+ en via internet. Vaste onderdelen vormen het getijdengebed en de rozenkrans, de dagelijkse Eucharistieviering en een ruim aanbod aan programma’s die luisteraars ondersteunen in hun geloofsleven.

Lees meer …Radio Maria Nederland viert 15-jarig bestaan

Steun Laura Baas!

De Hoogkarspelse Laura Baas (43) -in haar jonge jaren een actief  lid van de Laurentiusparochie- woont en werkt sinds 2010 in Chiapas, in het zuiden van Mexico. In deze arme regio van het land maken veel kinderen hun school niet af. De meesten vallen uit in het eerste of tweede jaar van de middelbare school. 

Lees meer …Steun Laura Baas!

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952


Copyright ©  Digital-Dreams Webdesign
Alle rechten voorbehouden.