Nieuws

Wereldmissiemaand 2022

Op 23 oktober is het Missiezondag. Met het thema 'Jullie zullen mijn getuigen zijn' (Handelingen 1,8) voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand oktober. Elke christen is geroepen om te getuigen van Christus, aldus paus Franciscus in zijn jaarlijkse boodschap voor Missiezondag. Dit jaar richt Missio de blik speciaal op Kibera, de grootste sloppenwijk van Nairobi.

Lees meer...Wereldmissiemaand 2022

Lekenpreek door Eduard van Zuijlen

Zondag 14 augustus om 10 uur zal Eduard van Zuijlen in de Zuiderkerk te Enkhuizen een lekenpreek houden. Van Zuijlen studeerde economie en theologie, begon zijn loopbaan als docent, later werd hij diakonaal consulent en organisatieadviseur in de zorgsector. Uiteindelijk raakte hij gegrepen door het werk in het openbaar bestuur en zo is hij nu, sinds 2018, burgemeester van Enkhuizen.

Lees meer...Lekenpreek door Eduard van Zuijlen

Delen doet wonderen

28 communicantjes uit Bovenkarspel, Grootebroek en Enkhuizen hebben samen hun Eerste Heilige Communie mogen ontvangen door kapelaan Piets.

Als voorbereiding hadden we een speurtocht door de kerk, Palmpasen stokken maken, werken in het boekje van “met Juul in de wolken”, leren over goed en fout, breken en delen, bidden, oefenen met het kinderkoor, een maaltijd in de kerk met een zelfgemaakte placemat onder je bord en helpen klaarzetten van de stoeltjes voor op het priesterkoor. Dan mag je voor deze keer dus op zolder van de kerk komen!

Lees meer...Delen doet wonderen

Aanpassing pastoresteam

Aan alle parochianen van de parochies in regio Westfriesland ZO!
Administrator Samuel Marcantognini heeft aan het parochiebestuur van de regio meegedeeld dat medio september 2022 pastor Javier Acuña onze regio zal verlaten. Er komt een nieuwe priester voor terug.

De nieuwe priester heet Andrea Geria, Italiaan, hij is geboren op 10 september 1985 en tot priester gewijd in Haarlem op 30 mei 2015. Sinds zijn wijding is hij kapelaan in de regio Gooimeer, woonachtig in de pastorie van Blaricum. Andrea komt medio september bij Samuel wonen in de pastorie van Zwaag.

Lees meer...Aanpassing pastoresteam

Bedevaart Banneux 2022

banneuxEen klein maar gezellig bedevaartsoord in de Belgische Ardennen. Hier is in 1933 Maria acht maal verschenen aan de toen 12 jarige Mariette Beco, en noemde zich ‘De maagd der armen’. En zei “Ik kom het lijden verlichten”.

Het bisdom Haarlem/Amsterdam organiseert jaarlijks 2 bedevaarten, in het voor en najaar. Tijdens het 5 daagse verblijf zijn er priesters, een arts en verpleegkundigen en vele vrijwilligers aanwezig die 24 uur per dag voor u klaar staan, om te zorgen dat u niets te kort komt.

Lees meer...Bedevaart Banneux 2022

Choral Evensong 19 juni 2022

Op zondag 19 juni, om 5 uur 's middags, zingt de Martinus Cantorij een Choral Evensong in de Zuiderkerk te Enkhuizen.

De Martinus Cantorij bereidt zich, onder leiding van haar nieuwe dirigent Bas Halsema, in deze maanden voor op een bezoek in oktober a.s. aan de kathedraal van York, de York Minster. Het koor van de York Minster zelf heeft dan vakantie en de Martinus Cantorij neemt een aantal van de diensten waar.

Lees meer...Choral Evensong 19 juni 2022

The Missionary School 2022

missonary schoolKent u nog jongeren voor The Missionary School?
Paus Franciscus zei het al: ‘Jongeren zijn niet de toekomst maar het nu’.
In oktober start er weer een nieuwe editie van The Missionary School. Een eenjarig traject, waarin jongeren tijdens het eerste halfjaar gedurende vier weekenden geloofsvorming en masterclasses op het gebied van projectontwikkeling krijgen, waarmee ze een missionair project gaan opzetten. Een mooie tijd om vriendschappen op te bouwen en de Kerk beter te leren kennen. In het tweede halfjaar krijgt het project handen en voeten in de parochie.

Lees meer...The Missionary School 2022

Priesterwijding Jaider Chantre Sanchez

Op zaterdag 11 juni zal Jaider Chantre Sanchez tot priester worden gewijd in de kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. De plechtigheid vangt om 10.30 uur aan. U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere viering aanwezig te zijn.

Wilt u in het bijzonder voor Jaider bidden in deze laatste weken van voorbereiding?

VAN HARTE WELKOM!

Lees meer...Priesterwijding Jaider Chantre Sanchez

Tel uw zegeningen

Alex van Heusden preekt in de Westfriese Ekklesia
De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 5 juni 2022 om 11.00 uur.
Het jaarthema voor het seizoen 2021-2022 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Chaos, willekeur en existentiële vragen”.

Lees meer...Tel uw zegeningen

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952


Copyright ©  Digital-Dreams Webdesign
Alle rechten voorbehouden.