• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief

Jongerenkoor Reaching Hand

En ook het jongerenkoor heeft niet stil gezeten. We zijn sowieso bezig met de organisatie van the Passion voor volgend jaar. Maar er is ook gezongen en via de link kom je bij een filmpje van het nummer Avond. Een prachtig nummer, tevens een voorproefje van the Passion!  De tekst van het nummer is ook erg toepasselijk. De hele  compilatie klinkt erg mooi en is prachtig om te bekijken. Wat een spirit weer van de jeugd! Geniet ervan!

https://drive.google.com/file/d/1A6L7ecFkdC_ceH1mdn8dwuJfbkroQzcu/view?usp=sharing

Groetjes Jacintha Floris

Livestream vieringen in juni

  • Zondag 7 juni Hoogkarspel voorgangers: kapelaan Piets en diaken in opleiding Wim Zürlohe
  • Zondag 14 juni Lutjebroek voorgangers: kapelaan Piets, diaken Javier Acuña en diaken in opleiding Wim Zürlohe (Sacramentsdag)
  • Zondag 21 juni Grootebroek voorgangers: kapelaan Piets en diaken Javier Acuña
  • Zondag 28 juni Venhuizen voorgangers: kapelaan Piets en diaken in opleiding Wim Zürlohe

Kinderkoor Sunshine

sunshine logoIn deze coronatijd zingen de kinderen evengoed elke week. Ria stuurt ze filmpjes en leert ze dan weer liedjes aan.

Ook hebben 18 van de 22 kinderen van het kinderkoor meegedaan met het lied Sing a Song for the peace. Ze moesten dit met de toegemailde muziek zelf inzingen en daarvan een filmpje maken en aan Koen sturen. Koen heeft er een prachtige compilatie van gemaakt en wij zijn er ontzettend trots op. Een mooi onderwerp, en heel mooi gezongen!

Deze is terug te kijken op o.a. ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/KinderkoorSunshine directe link: https://youtu.be/NLJF3NT9NT4
Ook te zien op Facebook vanaf vandaag. En je kunt 'm zelf downloaden via de google drive van Koen: https://drive.google.com/open?id=1VR244RcmkZtAwO0xvI-9LlJRYhtHKu1_

Geniet van de kinderen die een prachtig lied zingen!

Livestream eucharistieviering Hemelvaartsdag 21 mei en 24 mei

Livestream Eucharistieviering vanuit de Nicolaaskerk in Lutjebroek om 10.00 uur, donderdag 21 mei Hemelvaart

Voorgangers zijn kapelaan Peter Piets en diaken Javier Acuña

Dit is de link naar het kanaal van de Nicolaaskerk: https://youtu.be/Py3ChBOgo5A

De Martinuskerk in Bovenkarspel, de Nicolaaskerk in Lutjebroek en de Lucaskerk in Venhuizen zijn geopend op Hemelvaartsdag van 11.00 – 12.00 uur voor een kort bezoek, persoonlijk gebed en een kaarsje aan te steken conform de regels van de RIVM. Een van de pastores is aanwezig in de kerk.


Livestream Eucharistieviering vanuit de Johannes de Doperkerk in Grootebroek om 10.00 uur, zondag 24 mei

Voorgangers zijn kapelaan Peter Piets en diaken in opleiding Wim Zürlohe

Dit is de link naar het kanaal van de Johannes de Doperkerk: https://www.youtube.com/channel/UCvW0fo6bDHuX-JBdFUjVOMQ

De Martinuskerk in Bovenkarspel, de Nicolaaskerk in Lutjebroek, de Laurentiuskerk in Hoogkarspel en de Lucaskerk in Venhuizen zijn geopend van 11.00 – 12.00 uur voor een kort bezoek, persoonlijk gebed en een kaarsje aan te steken conform de regels van de RIVM. Een van de pastores is aanwezig in de kerk.

Livestream regionale eucharistieviering 17 mei

Livestream Eucharistieviering vanuit de Lucaskerk in Venhuizen om 10.00 uur, zondag 17 mei. Voorgangers zijn kapelaan Peter Piets en diaken Jules Post.

Dit is de link naar het kanaal van de Lucaskerk: https://www.youtube.com/channel/UCJajxrS5BQdLi8PWNCgPbsA/videos 

De Martinuskerk in Bovenkarspel, de Nicolaaskerk in Lutjebroek, de Laurentiuskerk in Hoogkarspel en de Lucaskerk in Venhuizen zijn geopend van 11.00 – 12.00 uur voor een kort bezoek, persoonlijk gebed en een kaarsje aan te steken conform de regels van de RIVM.

Laudato Si

Paus Franciscus nodigt christenen overal ter wereld uit om van 16 tot 24 mei 2020
Laudato Si’-Week te vieren. Dit vanwege de vijfde verjaardag van zijn encycliek over ‘ons gemeenschappelijk huis’. De Laudato Si’-Week telt in feite negen dagen. De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) nodigt iedereen uit om tijdens de Laudato Si’-Week deel te nemen aan dit speciale noveengebed.

Meer informatie:
https://www.katholiek.nl/actueel/noveen-voor-laudato-si-week/
https://laudato-si.nl/pdf/Samenvatting_LS_-_uitgebreid.pdf

Vieringteksten 10 mei 2020

"Maria, moeder aller moeders"

Mariamaand en Moederdag 10 mei 2020 - 5e Zondag van Pasen
Viering samengesteld door parochianen, Gérard Urselmann en Gré Gobes-Dekker

pieta michelangelo

 

De Pietà van Michelangelo is een marmeren beeldhouwwerk van Michelangelo. De Pietà bevindt zich in een kapel aan de rechterkant van het schip van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

Lees meer

Livestream regionale eucharistieviering 10 mei

TulpenRegionale Eucharistieviering - livestream vanuit de Sint Martinuskerk
zondag 10 mei – Moederdag – 10.00 uur

Voor velen is het een gemis om niet meer op zondag naar de kerk te kunnen.
Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk, waardoor u via livestream de viering op het beeldscherm bij u thuis kunt volgen.

Aanstaande zondag wordt de viering zonder publiek opgenomen en via livestream op YouTube uitgezonden. U kunt deze ook op een later tijdstip bekijken. De viering is te volgen via volgende link: https://www.youtube.com/channel/UCamKhPRqQ3bREgZTDQ6vv3Q

Wij nodigen u hierbij van harte uit om samen met ons mee te vieren. Uiteraard wordt er ook stil gestaan bij Moederdag. Ook deze zondag bent u van 11.00 tot 12.00 uur in de gelegenheid om de kerk te bezoeken voor een persoonlijk gebed of het opsteken van een kaarsje bij Maria.

Voorgangers: kapelaan Peter Piets en diaken in opleiding Wim Zürlohe
Muziek:           Johan Paul de Groot

Het wonder van de kleine goedheid...

het wonder van de kleine goedheidSterven in quarantaine is vaak in eenzaamheid doodgaan. Rouwen zonder persoonlijk afscheid slaat littekens die pijn blijven doen, ook na de huidige crisis.

Dit is een boek voor allen die hun naaste hebben verloren in de coronacrisis en nog zoveel vragen en pijn hebben, maar ook voor allen die hun naaste op een ander moment moesten loslaten. Want sterven in eenzaamheid gebeurt niet alleen in de coronacrisis maar is een verdriet van alle tijden.

Lees meer op de website van Adveniat...

Eucharistieviering live volgen op Youtube (26 april)

Livestream van de Eucharistieviering vanuit de Martinuskerk, Bovenkarspel om 10.00 uur.
Voorgangers zijn kapelaan Peter Piets en diaken Jules Post.
Dit is de link naar het kanaal van Sint Martinus

https://www.youtube.com/channel/UCamKhPRqQ3bREgZTDQ6vv3Q

De Martinuskerk in Bovenkarspel, de Nicolaaskerk in Lutjebroek, de Laurentiuskerk in Hoogkarspel en de Lucaskerk in Venhuizen zijn geopend van 11.00 – 12.00 uur voor een kort bezoek, persoonlijk gebed en een kaarsje aan te steken conform de regels van de RIVM.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952