• Home
  • "Kontakt"
  • Dag lieve mensen...

Dag lieve mensen

Dit is dan weer de eerste keer na de vakantie. Herinneren jullie je nog wat ik al fantaserend voorspelde over mijn voorgenomen treinreis van Moskou naar Peking? Dat ik met twee snurkende Duitsers met zweetvoeten de coupe zou moeten delen! Het was nog veel erger! Ze werden (die twee Duitsers) ook nog teut van de aangeboden gratis wodka en de ene die we met moeite samen in bed kregen, bevuilde 's nachts ook nog z'n bed! En toen had ik er natuurlijk genoeg van…De Nederlandse reisleidster gaf me, na dit verhaal hoofdschuddend aanhoord te hebben, een zogenaamde upgrade. Ze vond me ook nog aardig! Van wagon 14 naar wagon 8! Lekker dicht bij de restauratie en een veel luxere hut; maar nu alleen! Volgens mij zijn die twee Duitsers door Onze Lieve Heer gestuurd…
Op die ene nacht na dus een zeer luxe reis. En wat een avontuur was dat. We waren met 180 reizigers en 26 nationaliteiten. Ik was de enige Nederlander. En de trein heet de Zarengold! Een wat luxere, maar toch nog Russisch rammelende, Trans Siberie Express. Eerst wat van Moskou gezien; toen Kazan; Jekaterinenburg (daar is de laatste Tsaar met z'n familie vermoord); de Ural; Irkutsk met het Baikalmeer; Ulan Ude; Ulan Bator; de Gobi woestijn en tenslotte Peking! De totale reis duurde 17 dagen, waarvan je 10 dagen in de trein doorbracht. Wat een avontuur! Door Rusland; Mongolie en China! Je kreeg voortreffelijk te eten en aan het eind van de wagon waren twee toiletten en een ruime douche. Ik was natuurlijk ingedeeld in een bepaalde Engels sprekende groep. Daar mee bekeek je dan samen alle bezienswaardigheden. En we hebben wat afgelachen. Een droom van een reis. Ik heb echt een jaar nodig om het te verwerken. En ik mag het ook zeker een bijna religieuze ervaring noemen.
En meteen na terugkomst ben ik met de auto naar de hete Provence gereden, om daar de laatste twee weken te kamperen. Lekker dom zitten kijken voor de tent in het zonnetje en lekkere pizza eten in het dorp beneden. En dat Franse verse stokbrood met bijbehorende Franse kaas! fantastisch. Ook daar ontmoette ik weer geweldige mensen; een Vlaams echtpaar. Ik mocht zijn vrouw een keer op uitleen meenemen omdat hij zich niet lekker voelde en zij ergens nog wat foto's wilde maken. Reuze gezellig! En wanneer je dan terug bent geniet je toch ook weer van je eigen bedje en je huis. Ik ben uiterst dankbaar dat ik dit grote avontuur, ook door een bijdrage van mijn ouders; mocht beleven.
Ik zal er stukje bij beetje later wel wat meer over vertellen.
Maar nu weer gewoon aan het werk; ook heel fijn om te doen!
Tot de volgende keer!
Pater Peter|

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952