• Home
  • "Kontakt"
  • Dag lieve mensen...

Dag lieve mensen

Binnenkort mag het voor de meesten van ons weer vakantie zijn. Een heerlijke tijd om even uit te rusten na een jaar hard werken en de nodige zorgen.
Dit jaar mag ik zelf eens een verre reis maken met toestemming van onze orde. Met een bijdrage van mijn ouders. Ik ga dan met de Trans Siberie Spoorlijn van Moskou naar Peking. Een fantastisch avontuur.
Zoals sommigen van jullie weten ben ik gek op treinen. Het programma Rail Away is aan mij goed besteed. Ooit, voor mijn studie Theologie, werkte ik vijf jaar bij NS. Vandaar!
Het is zo'n trein die ouderwets afgetimmerd is van binnen en overal dat rode pluche! Leuk. Ik moet wel even afwachten met wie ik de coupe ga delen.
Het kan dus iemand zijn die snurkt of eentje met zweetvoeten of een combinatie van beiden. We zien het wel.
Na die reis heb ik dus weer heel veel te vertellen. Ik hoop dat iedereen; op welke manier jullie ook op vakantie gaan; een geweldige tijd mag hebben.
En dan is het ook altijd belangrijk in deze communicatie tijd, om goed contact te houden met de familie. Mijn vader van 93 vindt het leuk om van dag tot dag op de hoogte te zijn van waar ik ongeveer uithang. Dus heb ik een ander familielid bereid gevonden om tussenpersoon in het contact te zijn.
Zij heeft een moderne telefoon en kan dus met mij Whats Appen. Dat is leuk en ook nog goedkoop en je bent dan niet zo afhankelijk van de tijdzones. Zo kan hij op de hoogte blijven van mijn ervaringen en terug ook weer
via haar reageren. Lijkt me leuk voor hem.
Verder is het contact met de Baas wat makkelijker. Want ook dat mag niet vergeten worden. Het enige wat daar voor nodig is, is wat tijd en stilte. Dat gaat met vijf dagen in de trein zitten, wel lukken. Hij zal ook met ons meereizen.
En dan mag je op zo'n reis weer allerlei totaal verschillende mensen en culturen ontmoeten. Zeer interessant. Want de wereld is duidelijk groter dan Enkhuizen; Grootebroek of Zwaagdijk. Er valt weer veel te leren onderweg.
Ik zal jullie allemaal een beetje in mijn hart meenemen. Anders wordt m'n hart te zwaar. En ik hoop dat iedereen mag genieten en weer veilig mag terug keren.
Tot na de vakantie!
Pater Peter

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952