• Home
  • Informatie
  • Vormsel

Vormsel

Data voor het vormsel 2016

  •  informatieavond is op vrijdag 22 januari om 19.30 in parochiecentrum Johannes de Doper Grootebroek
  • 1e voorbereidingsavond is vrijdag 5 februari om 19.30 in parochiecentrum Johannes de Doper
    tieners kunnen zich aanmelden tot en met 5 februari.
  • Vormselviering is op zaterdag 16 april om 18.30 uur in de Sint Martinuskerk te Bovenkarspel.

 Informatie

 Beste leerlingen en ouders van groep 8,

Het is alweer het laatste schooljaar voordat je de grote stap gaat maken richting het voortgezet onderwijs. Langzaam aan zoek je je eigen weg; daarbij hoort dat je steeds vaker je eigen beslissingen neemt. Dat geldt ook voor je geloof. Kiezen is niet gemakkelijk. Je keuze moet je voorbereiden!

Het Vormsel vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 april 2016 in de St. Martinuskerk te Bovenkarspel. Voorafgaand aan het Vormsel is er een voorbereidingstraject. De voorbereiding is om je te helpen te kiezen of je gevormd wilt worden of niet. Dus, na de voorbereiding mag je ook "nee" zeggen! De 1e voorbereidingsavond is op vrijdag 5 februari om 19.30 uur.

Tijdens leuke bijeenkomsten met andere leeftijdgenoten wordt verder kennis gemaakt met het geloof door te luisteren, te leren, te doen maar ook door te ervaren. De bijeenkomsten vinden in het parochiecentrum plaats, maar we gaan ook andere gelovigen ontmoeten op eigentijdse wijze; o.a. door een uitje. Je geloof is iets van jezelf, maar geloven doe je niet alleen. Zo gaan ook je ouders met je mee op weg naar het Vormsel. Laat hen dan ook deze brief lezen. Het vormseltraject is een samenwerking van de RK-parochies in Enkhuizen, Bovenkarspel en Grootebroek.

Op vrijdag 22 januari om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in het parochiecentrum aan de Zesstedenweg 158 te Grootebroek voor jou en je ouders. Er wordt dan nader ingegaan op het Vormsel en het voorbereidingstraject. Voor het voorbereidingstraject wordt een beperkte bijdrage gevraagd van €15,00. Er kunnen zowel kinderen uit groep 8 als kinderen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs zich aanmelden. Ook als je niet gedoopt bent kun je meedoen aan het voorbereidingstraject. Wil je na dit traject gevormd worden dan wordt je voorafgaande aan het Vormsel gedoopt.

Ben je geïnteresseerd? Meld je alvast aan met het startformulier voor de informatiebijeenkomst en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je nog vragen hebt, bel of mail Fred Slijkerman (tel nr. 06 - 517 00 562). Ken je iemand anders die mee wilt doen, geef het door.

Veel plezier en tot binnenkort,

Pater Peter Peelen sj. en diaken Randy Simileer

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952