• Home
  • Informatie
  • 1e Communie

1e Communie

Beste ouders/ verzorgers,

1ecommunie11e communieBent u geïnteresseerd om uw kind zijn/ haar Eerste Communie te laten doen?

Jaarlijks is er gelegeheid tot het doen van Eerste communie, voorafgegaan door informatie en werkavonden voor de ouders en samenkomsten ter voorbereiding voor de communicantjes.

Op de infomatieavond zullen wij u uitleg geven over wat Eerste Communie doen inhoudt en hoe wij - vanuit de parochie - in voortdurende samenwerking met u, uw kind willen begeleiden op weg naar die grote gebeurtenis.

Mogelijk zijn er ouders die zich afvragen hoe oud hun kind moet zijn om Eerste Communie te kunnen / mogen doen.

In feite staat daar geen echte leeftijd op. Maar van oudsher doen kinderen uit onze parochie hun Eerste Communie als zij in groep 4 van de basisschool zitten.

Maar natuurlijk zijn oudere kinderen altijd welkom om alsnog hun Eerste Communie te doen. De mensen van de werkgroep zullen zich zeker inzetten om alle kinderen die aangemeld worden te begeleiden rekening houdend met hun eigenheid en hun leeftijd.

Soms zijn ouders/ verzorgers wel geïnteresseerd in de Eerste Communie van hun kind, maar is hun kind nog niet gedoopt. Ook die ouders vragen we uitdrukkelijk om te komen naar de ouderavond. Daar kunnen we dan overleggen over een eventuele doopviering van het betreffende kind, want uiteraard kan Eerste Communie pas als uw kind katholiek gedoopt is.

Mocht u nog andere vragen hebben rond de Eerste Communie, bel dan even met pater Peelen, tel. 06-51306697 of met Simon Out, tel.317115. Mailen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P.S.: - Ouders/verzorgers van kinderen die ingeschreven zijn in de parochie ontvangen thuis een persoonlijke brief waarin zij uitgenodigd worden om naar de informatieavond te komen.

Data voor de 1e communie in 2016:

De volgende datums hebben wij gepland voor de voorbereiding:
Woensdag 3 februari ouderavond
Zaterdag 6 februari 1e werkmiddag
Zaterdag 20 februari 2e werkmiddag
Zaterdag 12 maart 3e werkmiddag
Zaterdag 20 maart oefenmiddag
Zondag 21 maart PRESENTATIEVIERING
Zaterdag 9 april 4e werkmiddag
Zaterdag 16 april 5e werkmiddag
Zaterdag 23 april oefenmiddag
Zondag 24 april EERSTE COMMUNIEVIERING
Maandag 25 april evaluatiemiddag

Voor vragen kunt u terecht bij: Corinne Meij, telefoonnummer: 522227.

1ecommunie2

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952