Skip to main content

Help uw kleinkind naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon!

Van 1 tot 6 augustus 2023 vinden in Lissabon de Wereldjongerendagen (WJD) plaats.
Deze jongerenbijeenkomst, georganiseerd door de katholieke kerk, wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste jongerenevenement ter wereld. Ruim een miljoen jongeren van over de hele wereld verzamelen zich in Lissabon voor een uitbundig én intiem feest van geloof. De Nederlandse bisdommen zijn al volop bezig om reizen te organiseren naar Lissabon; ook het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt jongeren de mogelijkheid om dit unieke evenement mee te maken.

Wat kunt u doen?

Als grootouder speelt u een belangrijke rol in het leven van uw kleinkind, soms meer dan u beseft. Wanneer het geloof voor u een belangrijk deel van uw leven uitmaakt, dan wenst u wellicht hetzelfde voor uw kleinkind?
U kunt nu heel concreet iets doen:

  • Vertel uw kleinkind over de Wereldjongerendagen en nodig hem/haar uit middels de folder
  • Als het financieel mogelijk is; sponsor uw kleinkind.
    De 14 daagse reis kost in totaal €895,- (incl. €200 bisdomsponsoring), elke bijdrage is welkom!

Er zijn vele jongeren die dankzij hun grootouders de WJD hebben meegemaakt. Uw kleinkind kan hier één van zijn! Jongeren worden aangenaam verrast, sluiten bijzondere vriendschappen, maken kennis met de wereldkerk en ontdekken dat het geloof ook van deze tijd is.

"Adopteer" een kleinkind

Heeft u geen kleinkind, maar wil u toch graag iets voor de jongeren die naar de WJD willen betekenen? Dit kan! "Adopteer" een WJD-kleinkind. Er zijn jongeren die graag zouden willen deelnemen aan de Wereldjongerendagen, maar daar niet de financiën voor hebben. Uw bijdrage kan het mogelijk maken voor een jongere om toch dit evenement mee te maken.
Geef bij uw priester aan dat u een jongere wilt adopteren en sponsoren, u kunt samen kijken of er jongeren in de gemeenschap of buiten de gemeenschap zijn die graag sponsoring zouden willen ontvangen.

Een impuls voor de geloofsgemeenschap

De wereldjongerendagen zijn vaák een levensveranderende ervaring voor jongeren. Sommige jongeren komen er tot geloof, voor anderen is het een impuls om het geloof weer op te pakken en weer andere jongeren gaan vanuit hun vreugdevolle ervaring zich inzetten voor de geloofsgemeenschap. Zo krijgt het leven in de parochie door de WJD ook een impuls. Wilt u vanuit uw positie daar aan meewerken door een jongere te sponsoren?

Wenst u meer informatie?

Iedere vraag mag gesteld worden! Neem contact op met WJD-projectleider pr. Javier Acuña.
Telefoonnummer 06-83453373
U kunt ook een folder meenemen uit uw parochiekerk of een bezoek brengen aan de website www.jongekerk.nl