Skip to main content

Steun Laura Baas!

De Hoogkarspelse Laura Baas (43) -in haar jonge jaren een actief  lid van de Laurentiusparochie- woont en werkt sinds 2010 in Chiapas, in het zuiden van Mexico. In deze arme regio van het land maken veel kinderen hun school niet af. De meesten vallen uit in het eerste of tweede jaar van de middelbare school. 

Om hier iets aan te doen, richtte Laura Baas in 2017 de non-profit organisatie Mundo de Talentos op, vrij vertaald Wereld van Talenten. Deze organisatie biedt kinderen van minder bedeelde families gratis beroepenoriëntatie aan, om ze beter voor te bereiden op hun toekomst en ze te stimuleren om verder te leren. 

Het programma van Mundo de Talentos duurt 2 jaar en is verdeeld in vakken van ieder 4 zaterdagen. Volwassenen met een interessant beroep komen langs om de passie voor hun vak te delen en om samen met de kinderen opdrachten te doen die met hun beroep te maken hebben. Bij het vak Toerisme bedenken de leerlingen zelf een reis door Mexico, bij Techniek leren ze eigenhandig een zonnepaneel te fabriceren en bij Architectuur bouwen ze een maquette van hun eigen droomhuis.

Om donaties op te halen voor dit belangrijke werk wordt Mundo de Talentos deze maand in het licht gezet in de nieuwsbrief van Doneren & Nalaten. Neem gerust een kijkje! https://mailchi.mp/louwersmediagroep/mundo-de-talentos-beroepenorintatie-voor-kinderen-in-mexico?e=e7c2ad9a1a