Skip to main content

Nieuwsbrief Westfriesland-ZO! sep.2022

Toekomstvisie regio Westfriesland-ZO!

Op 2 juli hebben zo’n 70 afgevaardigden uit de 6 locaties van onze regio in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel met elkaar gesproken over de toekomstplannen van het parochiebestuur en de parochieraden.
Jammer genoeg hadden de deelnemers andere verwachtingen van deze dag dan de externe begeleider. De ontmoeting met mensen uit de andere parochies werd als zeer positief ervaren maar de externe begeleider gaf te weinig gelegenheid om met elkaar te praten over de toekomst van onze geloofsgemeenschappen.

Omdat daar wel behoefte aan is zal het parochiebestuur een nieuwe bijeenkomst organiseren. Het is immers van groot belang dat parochianen mee kunnen praten over de toekomst van hun kerk. De resultaten van de gesprekken zullen in de plannen worden verwerkt.
Het parochiebestuur hoopt begin volgend jaar de definitieve versie van de toekomstvisie te presenteren.

Wisseling in het pastoresteam

Medio september 2022 zal kapelaan Javier Acuña onze regio verlaten. Er komt een nieuwe priester voor terug. De nieuwe priester heet Andrea Geria, is Italiaan, 36 jaar en op 30 mei 2015 tot priester gewijd in Haarlem. Sinds zijn wijding is hij kapelaan in de regio Gooimeer. Andrea krijgt een benoeming als pastoor in solidum en Samuel als pastoor moderator. Samuel blijft eindverantwoordelijke, zowel voor de Matteüs parochie als voor onze regio.
Bisschop Hendriks zal Andrea op zondag 25 september om 10.00 uur in de Koepelkerk van Hoorn installeren. Zaterdag 2 oktober zal Andrea tijdens de viering om 19:00 uur in Venhuizen door Samuel aan de regio worden voorgesteld. Javier zal de plaats van Andrea innemen in de regio Gooimeer. Javier zal op zondag 11 september tijdens de viering van 10 uur in Lutjebroek afscheid nemen van onze regio.

Herbenoeming leden van het parochiebestuur van de regio

Van drie leden van het parochiebestuur was de benoemingstermijn verlopen. Gelukkig hebben alle personen aangegeven zich beschikbaar te stellen voor herbenoeming. Het gaat hier om Gerard Lakeman die de functie van vice voorzitter binnen het bestuur vervult, Marian Schooneman die de taak van penningmeester vervult en Hans Molenaar als lid. Voor alle drie personen is verlenging voor een termijn van 4 jaar aangevraagd.

Vacature

Helaas heeft er zich nog niemand gemeld om per 1 september 2022 de taak van notulist voor het parochiebestuur van de regio op zich te nemen. Wanneer bedenkt dat het mogelijk wel iets voor u zou kunnen zijn, nodigen wij u uit dit kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijke groet, het parochiebestuur van de regio.