Delen doet wonderen

28 communicantjes uit Bovenkarspel, Grootebroek en Enkhuizen hebben samen hun Eerste Heilige Communie mogen ontvangen door kapelaan Piets.

Als voorbereiding hadden we een speurtocht door de kerk, Palmpasen stokken maken, werken in het boekje van “met Juul in de wolken”, leren over goed en fout, breken en delen, bidden, oefenen met het kinderkoor, een maaltijd in de kerk met een zelfgemaakte placemat onder je bord en helpen klaarzetten van de stoeltjes voor op het priesterkoor. Dan mag je voor deze keer dus op zolder van de kerk komen!

Zondag 22 mei kwamen de kinderen door een bloemenboog met hun brandende doopkaars in hun mooiste kleding. In de kerk en thuis dankzij de livestream, konden heel veel mensen mee genieten van dit feest en zagen hoe goed de kinderen zongen en hun gebeden voorlazen en hun 1e HC ontvingen. Alles is vastgelegd door de fotografe om later nog eens na te genieten van deze mooie viering.

De kinderen hebben met hun spaardoosjes een mooi bedrag van € 487,41 opgehaald voor stg. Kinderen van de voedselbank. De parochie gaf als cadeautje een beschilderd ontbijtbord verzorgd door een aantal meiden uit klas 2 van het voortgezet onderwijs die als opdracht hadden een eigen bedrijfje te starten. We zijn erg blij met hun creaties!!

Dankzij veel vrijwilligers is dit feest mogelijk. Enorm dankbaar zijn wij dan ook dat wij op hen kunnen rekenen. Er is echter versterking van onze werkgroep nodig. Meld je aan en help ons de communicanten van 2023 een onvergetelijk communie feest te geven!
Werkgroep 1e HC Carla en Astrid * 06-53284654* Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952


Copyright ©  Digital-Dreams Webdesign
Alle rechten voorbehouden.