Nieuws

Inleveren kopij Kontakt

Inleveren kopij Kontakt nr. 11: vóór dinsdag 25 oktober 2022 om 12.00 uur naar het e-mailadres van de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Nr. 11 geldt voor de periode van 04 november tot 02 december 2022  (= 1 maand)

Hier vindt u het jaarrooster 2022

Geeske Hovingh preekt in de Westfriese Ekklesia

De tweede viering van het nieuwe seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 2 oktober 2022 om 11.00 uur. Het jaarthema voor dit seizoen 2022-2023 luidt: “Inspirerende liederen als bron van bezieling”.
In deze viering zal Geeske Hovingh spreken over “Ander, ouder, iemand in ons verborgen; plotseling oplaaiend vuur van visioenen…” (VL907).
Wij hebben de voorgangers gevraagd een lied van Huub Oosterhuis te kiezen, waardoor zij geraakt zijn; een lied dat voortkomt uit de Bijbelse traditie, maar ook een sterke actuele betekenis heeft.

Lees meer …Geeske Hovingh preekt in de Westfriese Ekklesia

Nieuwsbrief Westfriesland-ZO! sep.2022

Toekomstvisie regio Westfriesland-ZO!

Op 2 juli hebben zo’n 70 afgevaardigden uit de 6 locaties van onze regio in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel met elkaar gesproken over de toekomstplannen van het parochiebestuur en de parochieraden.
Jammer genoeg hadden de deelnemers andere verwachtingen van deze dag dan de externe begeleider. De ontmoeting met mensen uit de andere parochies werd als zeer positief ervaren maar de externe begeleider gaf te weinig gelegenheid om met elkaar te praten over de toekomst van onze geloofsgemeenschappen.

Lees meer …Nieuwsbrief Westfriesland-ZO! sep.2022

Wie is pastoor Andrea Geria

Andrea Geria 2022Mijn naam is Andrea Geria, ik ben geboren op 10 september 1985 in Reggio Calabria, in Zuid-Italië. Ik ben de vierde in een gezin van 6 kinderen. In 1983 ging de pastoor van het dorp waar mijn ouders woonden catecheseavonden organiseren voor jongeren en volwassenen; hierdoor raakten mijn ouders, die wel katholiek waren maar niet zo praktiserend, weer betrokken bij de kerk.
Zoals vele jongeren in de huidige maatschappij heb ik ook vaak getwijfeld over het bestaan van God. Ik worstelde met vele vragen: waarom heb ik een zieke vader? Waarom word ik op school gepest? Het beeld dat ik van God had werd hierdoor ook beïnvloed. Ik zag God als een zwakke God, die mijn leven niet kon veranderen en die niets aan het onrecht kon doen. Ik zag de toekomst somber in en ik voelde mij net als Jozef, de zoon van Jakob, in de put gegooid.

Lees meer …Wie is pastoor Andrea Geria

1e communie 2023

Om te noteren op uw kalender van 2023!!!

  • Informatieavond en aanmelden; 10 januari 2023 19.30 uur
  • De Presentatieviering zal zijn op zondag 19 maart 10.00 uur
  • De Eerste Communie zal zijn op zondag 11 juni 10.00 uur.

(uw kind dient wel gedoopt te zijn om zijn/haar eerste Heilige Communie te mogen doen).
Voor het projectboek, foto’s en de overige kosten van o.a. de werkmiddagen zal
een bijdrage van € 15,- van u gevraagd worden, wat op de informatieavond moet worden betaald.
Hartelijke groeten, Werkgroep 1e Communie Carla en Astrid www.sint.martinuskerk.nl 

Byzantijnse viering in Enkhuizen

U wordt van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de BYZANTIJNSE VIERINGOP ZONDAG 4 SEPTEMBER OM 10.00 UUR in de parochiekerk aan het Kwakerspad 3 in Enkhuizen. Pater Peter Peelen sj geeft onderstaand een stukje uitleg over deze bijzondere viering. Na afloop kunnen we onder het genot van een kopje of thee even napraten.

Lees meer …Byzantijnse viering in Enkhuizen

Peter Vermaat met ‘Titus, held of heilige?’

Op zondag 2 oktober 2022 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Titus, held of heilige? Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma.

Het gebeurt niet elke dag, dat een Friese boerenzoon heilig wordt verklaard. Het is de eerste keer na 2000 jaar! Niet iedereen zal weten, wat Titus Brandsma heeft bezield en hoe hij heeft geleefd. In een theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma.

Lees meer …Peter Vermaat met ‘Titus, held of heilige?’

Wereldmissiemaand 2022

Op 23 oktober is het Missiezondag. Met het thema 'Jullie zullen mijn getuigen zijn' (Handelingen 1,8) voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand oktober. Elke christen is geroepen om te getuigen van Christus, aldus paus Franciscus in zijn jaarlijkse boodschap voor Missiezondag. Dit jaar richt Missio de blik speciaal op Kibera, de grootste sloppenwijk van Nairobi.

Lees meer …Wereldmissiemaand 2022

Lekenpreek door Eduard van Zuijlen

Zondag 14 augustus om 10 uur zal Eduard van Zuijlen in de Zuiderkerk te Enkhuizen een lekenpreek houden. Van Zuijlen studeerde economie en theologie, begon zijn loopbaan als docent, later werd hij diakonaal consulent en organisatieadviseur in de zorgsector. Uiteindelijk raakte hij gegrepen door het werk in het openbaar bestuur en zo is hij nu, sinds 2018, burgemeester van Enkhuizen.

Lees meer …Lekenpreek door Eduard van Zuijlen

Delen doet wonderen

28 communicantjes uit Bovenkarspel, Grootebroek en Enkhuizen hebben samen hun Eerste Heilige Communie mogen ontvangen door kapelaan Piets.

Als voorbereiding hadden we een speurtocht door de kerk, Palmpasen stokken maken, werken in het boekje van “met Juul in de wolken”, leren over goed en fout, breken en delen, bidden, oefenen met het kinderkoor, een maaltijd in de kerk met een zelfgemaakte placemat onder je bord en helpen klaarzetten van de stoeltjes voor op het priesterkoor. Dan mag je voor deze keer dus op zolder van de kerk komen!

Lees meer …Delen doet wonderen

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952


Copyright ©  Digital-Dreams Webdesign
Alle rechten voorbehouden.