• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief

Allerzielen viering

R.K. Begraafplaats OranjestraatAllerzielen 19.00u Viering in de kerk. 19.45u openstelling van onze begraafplaats.

Donderdag 2 november is het Allerzielen. Op deze dag herdenkt de katholieke kerk de overleden gelovigen. Op deze avond is er om 19.00u een eucharistieviering in onze kerk Kwakerspad 3. Pater Peter Peelen sj zal daarin voorgaan. Bij de gedachtenis van de overledenen brengt men alle parochianen van het afgelopen jaar, één voor één, naam voor naam, in herinnering. Telkens wanneer er een naam genoemd wordt, steekt men een kaars aan. Na afloop van de viering kan men gezamenlijk, of individueel, een bezoek brengen aan ons kerkhof aan de Oranjestraat.

Lees meer

Leo Fijen in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel

LEVEN MET DE DOOD 
Leo Fijen in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel
Maandag 16 oktober om 20.00 uur, Streekweg 216

Na de boeiende lezing over de levensvatbaarheid van parochies vorig jaar, bezoekt TV-journalist Leo Fijen ook dit jaar de Laurentiusparochie. Deze keer zal hij spreken over het thema ‘Leven met de dood’.

Lees meer

Programma Plein van Siena najaar 2017

De wereld is in beweging. Plein van Siena wil een plek zijn waar de tekenen van de tijd verstaan worden. Een plek van uitzicht op een toekomst van vrede. De verschillende activiteiten willen daar een bijdrage aan leveren. Er zijn cursussen filosofie, avonden rond literatuur, meditatiebijeenkomsten. Elke derde donderdag van de maand is er lunchconcert verzorgd door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Regelmatig is er een nieuwe expositie van hedendaagse kunstenaars.

Lees meer

9 december: Kerststallenmarkt Kevelaer

Op zaterdag 9 december kunt u de kerststallen- en adventsmarkt in Kevelaer (Duitsland) bezoeken. Kevelaer is al 375 jaar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw de Troosteres van de Bedroefden. Ga mee, want het belooft een mooie dag te worden voor Kevelaerfans én voor liefhebbers van kerstgroepjes.

Lees meer

Uitnodiging regioviering 29 oktober

Aan alle parochieraadsleden en parochianen van de parochies Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek, Hoogkarspel en Venhuizen in de regio Westfriesland ZO!

Elke laatste zondag in oktober is ergens in onze regio DE gezamenlijke regioviering. Dit jaar is op zondag 29 oktober bij loting de parochie Johannes de Doper in Grootebroek aan de beurt. Het thema van deze viering is Liefde en Saamhorigheid. De viering wordt voorgegaan door pater Peter Peelen sj, kapelaan Pawel Banaszak en diaken Jules Post. Alle koren van deze parochie gaan de regioviering muzikaal begeleiden: Happy Kids, JOKO, Together en het gemengde Koor. We hopen dat velen én natuurlijk ook vele parochianen uit de streekparochies deze feestelijke viering mee komen vieren. De viering begint om 10.00 uur en na afloop schenken we een kopje koffie en/of thee en voor de kinderen is er limonade om met elkaar nog even na te kunnen praten. Graag tot ziens op 29 oktober a.s. Werkgroep bijzondere vieringen Grootebroek

Radio Maria blaast oud repertoire nieuw leven in

Radio Maria Nederland Weesgegroet MariaIn de Mariamaand oktober presenteert Radio Maria Nederland een nieuw opgenomen cd met acht bekende Marialiederen.

Radio Maria presenteert Weesgegroet Maria, een cd die het katholieke radiostation in eigen beheer produceerde. In februari 2018 bestaat Radio Maria Nederland 10 jaar en met deze cd-presentatie dient het eerste feestelijke moment zich nu al aan.

Lees meer

Kerkproeverij zondag 10 september 2017

“Wees niet bang je naaste uit te nodigen”

‘We zijn een kerk die in angst leeft, maar we zijn ons vrijwel niet van die angst bewust’. Met dit citaat laat Michael Harvey zien waarom we nooit op het idee komen om een vriend, een broer, een zus, een buurman of een collega uit te nodigen om mee naar de kerk te gaan. En als we daarin geen stappen maken, zal de kerk in de westerse wereld nog meer krimpen. Daarom drukt Michael Harvey ons op het hart om de verlegenheid te laten varen en de moed te hebben je naaste die nooit meer in de kerk komt uit te nodigen. Dat heeft geleid tot de beweging die nu ook aandacht krijgt in Nederland en furore maakt onder de titel ‘Back to the Church’.

Lees meer

Taizé-viering op zondagavond 15 oktober in Westwoud

Taize kruisTaizé Westfriesland organiseert op zondagavond 15 oktober a.s. weer een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud. Aanvang 19:30 uur. De kerk is vanaf 19:00 uur open. Adres: dr Nuijensstraat 24, 1617 KA Westwoud.
Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid, staat het kruis centraal dat in Taizé bij de gebedsvieringen wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld.

Lees meer

De Zomerschool

De “Zomerschool “is een iniatief van de Raad van Kerken in Enkhuizen. In een tijd dat het voor de kerken een rustige tijd is, willen we voor degenen die toch verdieping zoeken en voor degenen die mogelijk niet op vakantie kunnen de gelegenheid bieden om aan excursies en lezingen deel te nemen.

Lees meer

Bisdombedevaart naar Assisi in 2018!

Met uw parochie op Bisdombedevaart naar Assisi in 2018!
Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de meivakantie van 2018 op bedevaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert. Voor ons bisdom de kans om aan de hand van deze voorbeelden op weg te gaan. Ook voor uw geloofsgemeenschap is het een impuls die zal bijdragen aan een grote verbondenheid onder elkaar, ons bisdom en met de wereldkerk. Maar natuurlijk ook een manier voor een persoonlijke ontmoeting met God.

Bedevaart naar Assisi 2018

Lees meer

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952