Skip to main content

Nieuwsarchief

Parochieavond 15 juni

verbondenVerbonden met elkaar binnen onze parochiegemeenschap Franciscus Xaverius, saamhorigheid, ondersteuning. Dat is wat wij ervaren in onze kerk. Mensen ontmoeten, ervaringen delen en gezamenlijk bidden en zingen. Onze parochiegemeenschap fungeert als plek waar mensen elkaar kunnen ondersteunen en ontmoeten, zowel op spiritueel als op praktisch vlak. Dit kan variëren van het bieden van troost en gebed voor degenen die dat nodig hebben tot het gezamenlijk organiseren van activiteiten en diensten ten behoeve van de gemeenschap.

Lees meer …Parochieavond 15 juni

Taizé-viering in protestante kerk Hoogkarspel op zondagavond 11 juni

Op zondagavond 11 juni organiseert Taizé Westfriesland weer een Taizé-viering. Een verstillend moment aan het begin van de nieuwe werkweek. De viering vindt plaats in de protestante kerk in Hoogkarspel. Aanvang is om 19:30. Wie dat leuk vindt kan al vanaf 19:00 uur aansluiten om alvast een aantal liederen uit de viering door te zingen.

Lees meer …Taizé-viering in protestante kerk Hoogkarspel op zondagavond 11 juni

Filmavond Passion Enkhuizen

Beste mensen
Nog even en we kunnen de film gaan bekijken van Passion Enkhuizen.
Hier alvast een voorproefje. Klik op de link die hieronder staat!

https://youtu.be/eaA-7txIChQ

Zaterdagmiddag 17 juni, 14.30 uur voor kinderkoor en belangstellenden.
Zaterdagavond 17 juni, 19.00 uur parochianen en belangstellenden.
Parochiecentrum Kwakerspad 3

passion-video.jpg

 

Sacramentsprocessie Edam 2023, zondag 11 juni

DUC IN ALTUM!
Op zondag 11 juni willen we de traditie voortzetten, begonnen vorig jaar t.g.v. de 175e jubileum jaar van de wijding van onze Nicolaaskerk te Edam, om achter de Allerheiligste Sacrament te lopen door de straten van Edam.

Ondanks de perplexiteiten en onzekerheid van sommigen, mij inbegrepen, kregen wij daarna mooie reacties daarover zo dat wij dachten: volgend jaar proberen wij het weer, misschien in Volendam? Er kwamen parochianen uit onze Franciscusparochie, maar ook uit Volendam en Purmerend. Toen de optie Volendam was gestrand, wilden we dat weer in Edam organiseren.

Lees meer …Sacramentsprocessie Edam 2023, zondag 11 juni

Muziek: de taal die iedereen begrijpt

zingenMuziekmiddag met optredens van gemengd koor Sint Caecilia, middenkoor Joyful Spirit, jongerenkoor Reaching Hand, kinderkoor Sunshine.

Tevens zal er ook Oekraïense muziek ten gehore worden gebracht. Het concert zal ongeveer een uur duren. Daarna is er in het parochiecentrum tijd voor een praatje, hapje en een drankje.

doe dingen waarWanneer?: Zaterdagmiddag 1 juli
Tijd: 15.00-17.00 uur
Waar?: RK Kerk Franciscus Xaverius
Kwakerspad 3, Enkhuizen
Voor wie?: Voor alle parochianen, Oekraïners, en andere belangstellenden.

Jules Post 25 jaar diaken

jules post 25Op 28 april was het 25 jaar geleden dat ik door Mgr. Punt, destijds bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, tot diaken ben gewijd in de Vredeskerk in Den Helder.

Na mijn jaren als vlootaalmoezenier ben ik vanaf 2015 pastor in de regio Westfriesland Zuidoost.
Het zijn 25 mooie jaren geweest, in de marine en zeker ook in de regio.
Op zondag 4 juni schenken we in de regioviering aandacht aan dit jubileum in de Sint Laurentiuskerk in Hoogkarspel.

Lees meer …Jules Post 25 jaar diaken

Gospel & Glory Celebration 2023

gospel-glory.jpgzondagmorgen 4 juni om 10.00 uur in de Westerkerk, Westerstraat 138 Enkhuizen

Er is in Enkhuizen in ieder geval één dag in het jaar die de leegloop van kerken doet vergeten: tijdens de Gospel & Glory Celebration is er steevast geen lege kerkbank meer te vinden. Of eigenlijk wel, aangezien iedereen staat te dansen.

Aan het begin van de afsluitende zondag van het 48e Enkhuizer Jazzfestival is de Westerkerk weer even plaats van bezinning, gebed, zang en dans en vindt de jaarlijkse Gospel & Glory Celebration plaats. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door: Monique Thomas, een geboren Amerikaanse die in Frankrijk woont, en de internationale Festivalband.  

Het thema van de viering is: OMDENKEN

Lees meer …Gospel & Glory Celebration 2023

Alex van Heusden preekt in de Westfriese Ekklesia

“Veel te laat heb ik jou lief gekregen…”

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 4 juni 2023 om 11.00 uur. Het is tevens de laatste viering van dit seizoen.
Het jaarthema voor het seizoen 2022 - 2023 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Inspirerende liederen van Huub Oosterhuis als bron van bezieling”. In deze viering zal Alex van Heusden spreken over het Lied “Veel te laat heb ik jou lief gekregen…(VL226)”.
Alex van Heusden (1956) studeerde filosofie in Nijmegen en theologie in Amsterdam.
Hij is verbonden aan het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Hij verzorgt leerhuizen en voordrachten op vele plaatsen in ons land, in Vlaanderen en in Duitsland.

Lees meer …Alex van Heusden preekt in de Westfriese Ekklesia

Pinksteractie 2023

Pinksteractie van de Week van de Nederlandse Missionarissen
Thema: geloven in de ander, samen één missie

Missionarissen en missionair werkers vragen weinig voor zichzelf, maar een steuntje in de rug kunnen zij goed gebruiken. Dat steuntje bieden wij traditiegetrouw tijdens de Pinksteractie van de Week Nederlandse Missionarissen (WNM). Van 20 t/m 28 mei zetten we missionarissen en missionair werkers in de schijnwerpers en vragen we aandacht voor het werk en welzijn van deze bezielde mannen en vrouwen.

Lees meer …Pinksteractie 2023

Help uw kleinkind naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon!

Van 1 tot 6 augustus 2023 vinden in Lissabon de Wereldjongerendagen (WJD) plaats.
Deze jongerenbijeenkomst, georganiseerd door de katholieke kerk, wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste jongerenevenement ter wereld. Ruim een miljoen jongeren van over de hele wereld verzamelen zich in Lissabon voor een uitbundig én intiem feest van geloof. De Nederlandse bisdommen zijn al volop bezig om reizen te organiseren naar Lissabon; ook het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt jongeren de mogelijkheid om dit unieke evenement mee te maken.

Lees meer …Help uw kleinkind naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon!

Orgelconcert 10 april 2023

Op maandag 10 april 2023 (tweede paasdag) geeft organist Jos Maters een orgelconcert in de St. Martinuskerk aan de Dr. Nuijenstraat 78, 1617 KD te Westwoud. Het concert begint om 15:30 uur tot ongeveer 16:30 uur. Het programma dat hij gaat spelen staat onderaan deze mail. De toegang is gratis en er is een collecte na afloop. Dit is het eerste concert dat we dit jaar organiseren. Ons jaarprogramma kunt u vinden op onze site https://www.orgelconcerten-hoorn.nl/agenda.html U bent van harte welkom!

Lees meer …Orgelconcert 10 april 2023